Tgrt Haber
26 Haziran 2022 10:11 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 17:12

Ölen kişinin sesiyle konuşan yapay zeka sistemi geliştirildi

Teknoloji ve e-ticaret devi Amazon'dan hayrete düşüren bir proje geldi. Şirketin Alexa isimli akıllı asistanı, ölen kişilerin sesini taklit ederek konuşmaya başlayacak.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: TechCrunch
Amazon, Alexa isimli akıllı asistanına yeni bir özellik daha ekledi
amazon alexa,yapay zeka
Amazon, Alexa isimli akıllı asistanına yeni bir özellik daha ekledi

Amazon'un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Alexa Baş Araştırmacısı Rohit Prasad, Las Vegas'ta düzenlediği yıllık re:Mars konferansında dikkat çeken bir duyuru yaptı. Şirketin, kullanıcılarına hizmet veren Alexa isimli akıllı asistanı bir yeni özelliğe daha kavuştu. Ancak bu defa Alexa'ya gelen yenilik hayrete düşürüyor.

Alexa'ya yakın zamanda gelecek birkaç yeni özellikten bahseden Prasad, bunlardan birinin ise ölen kişilerin sesini taklit etme yeteneği olarak açıkladı. Bu özellik ile Alexa, yüklenen kısa ses dosyalarını uzun konuşmalara çevirebiliyor. Prasad'ın açıklamasına göre, bir dakikalık konuşma kullanılarak etkileyici konuşmalar oluşturulabiliyor. 

YAPAY ZEKA ÖLEN BABAANNENİN SESİYLE KONUŞTU

Etkinlikte söz konusu yenilik bir senaryo ile aktarıldı. Ölen bir babaannenin sesiyle akıllı asistan, onun torununa hikaye okuyordu. Alexa Baş Araştırmacısı Rohit Prasad, "Bu, stüdyoda saatlerce kayıt yapmaya karşı bir dakikadan daha az kayıtla yüksek kaliteli bir ses üretmeyi öğrenmemiz gereken buluşlar gerektiriyordu. Bunu gerçekleştirme şeklimiz, sorunu bir konuşma oluşturma yolu değil, bir ses dönüştürme görevi olarak çerçevelemek. Şüphesiz, hayallerimizin ve bilim kurgularımızın gerçeğe dönüştüğü yapay zekanın altın çağında yaşıyoruz.” dedi.

Alexa'ya gelecek yeni özelliklerin ne zaman piyasa sürüleceğine ilişkin şirket tarafından bir açıklama yapılmadı. Bu arada, bu tür bir konuşma yeteniğinin ciddi psikolojik rahatsızlıklara yol açabileceği ve mevcut psikolojik rahatsızlıkları tetitleyebileceği ileri sürülüyor. Ancak teknoloji devi, bu özelliği yapay zeka teknolojilerinin etkileyici bir örneği olarak gösterdi. Prasad, ölen kişilerin sesinin dijital ortamda aktarılmasını büyük bir gelişme olarak tanımladı.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...