Tgrt Haber
11 May 2016 16:04

Amazon YouTube'a rakip oluyor

İnternet üzerinden alışveriş devi Amazon Google'ın YouTube'una rakip olması planlanan bir video hizmeti başlattı.

Amazon YouTube'a rakip oluyor
amazon,video,

Amazon Video Direct kullanıcıların video yüklemesine ve yükledikleri videolardan telif ücreti almalarına izin veriyor.
Ayrıca reklamsız izlemek isteyenler videoları satın alabilecek ya da kiralayabilecek. Amazon Prime aboneleri yeni video hizmetinin reklamsız versiyonuna ulaşabilecek.
Amazon Video Direct ilk etapta ABD, Almanya, Avusturya, Japonya ve İngiltere'de başlatılacak.
 Amazon Video'nun Başkan Yardımcısı Jim Freeman "Artık video gösterimi için eskisinden daha fazla seçenek var ve Amazon Video Direct ile video yapımcıları ilk kez abonelik gerektiren bir hizmetle görüntülerini yayınlayabilecek. İçerik üreticilerinin izleyicilere ulaştırmasını daha da kolaylaştırdığımız için heyecanlıyız" dedi.
Geçen ay da Fullscreen abonelik gerektiren bir video platformunu hizmete sokmuştu.
 YouTube da ayda 10 ABD dolarına reklamsız video hizmeti sunuyor.
AMAZON HAKKINDA MERAK EDİLENLER
 Amazon.com, ilk kurulmuş en büyük internet alışveriş sitesidir. Adını Amazon Nehri'nden alır.
 Jeff Bezos tarafından 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nın Seattle şehrinde kurulan Amazon.com, işe önce kitap satarak başlayan bir elektronik ticaret öncüsüdür. Bugün Amazon'da, DVD, müzik CDsi, bilgisayar yazılımı, bilgisayar oyunu, elektronik eşya, aksesuar, mobilya gibi farkı türden mallar satılmaktadır. Jeff Bezos sanal alışveriş şirketinin isminin alfabetik sırada önde çıkması için "A" harfiyle başlamasını tercih etmiştir.
 Amazon'un son yıllarda yaptığı en büyük atılım, elektronik kitap okuyucusu Kindle'ı piyasaya sürmek olmuştur. Şu anda Kindle 3 adıyla satılmakta olan cihaz, Amazon'un en çok satılan ürünü haline gelmiştir.Ayrıca, Amazon internet sitesinde Kindle üzerinden okunabilecek oldukça geniş bir elektronik kitap arşivi bulunmaktadır. Halihazırda, Kindle ürünleri ve elektronik kitapların satışı Türkiye'de yapılmamaktadır.
 Amazon.com üzerinden satın alınmış olan ürünün,kullanıcı tarafından tekrar Amazon.com üzerinde satışı mümkündür.
 Dünyanın en yaygın alışveriş sitelerinden olan Amazon.com’un logosunda yer alan sarı ok sadece bir gülen surat değil, aynı zamanda amazon.com adresinde a’dan z’ye her şeyi bulabileceğinizi söyleyen gizli bir semboldür.
 Amazon.com, Alexa.com, Goodreads, a9.com, 43things.com, Audible.com, IMDb ve Twitch.tv gibi büyük İnternet şirketlerinin de sahibidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...