Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 15:19 - Güncelleme : 13 Ağustos 2022 15:20

Android 13 öncesi veriler paylaşıldı: İşte Android 12 kullanan cihazların oranı

Google, Android 13 lansmanına hazırlanırken mevcut işletim sisteminin kullanım oranlarını da açıkladı. Dev etkinlik öncesinde cihazların yüzde kaçında Android 12 olduğu paylaşıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
Android 13 öncesi veriler paylaşıldı: İşte Android 12 kullanan cihazların oranı
android 12,teknoloji,google

Google, Android telefonlarda deneyimi iyleştirecek yeni işletimini önümüzdeki aylarda piyasaya sürecek. Halihazırda beta sürecinde test edilen Android 13, şirketin bir sonraki işletim sistemi güncellemesi olacak ve milyonlarca cihaz için sunulacak.

Şu anda Android akıllı telefonlar için kullanılan en son sürüm Android 12. Google'ın geçtiğimiz yıl piyasaya çıkardığı işletim sistemi, yeni özelliklerinin yanı sıra çoğu modele de sunuldu. Peki Android 12 kullanım oranı kaç? Google, Android 13 öncesi konuya ilişkin verileri paylaştı.

ANDROID 12 KULLANIM ORANLARI AÇIKLANDI

Bu ayın başında Google, Android API'sinin farklı sürümlerinin dağıtımıyla ilgili bilgilerinde güncelleme yaptı. Android Studio yoluyla sunulan bu istatistikler, Android 12 kullanım oranlarını gösteriyor.

Google tarafından açıklanan en son verilere göre tüm aktif Android işletim sistemli cihazların yüzde 13,3’ünde Android 12 yer alıyor. Piyasada çok fazla aktif Android işletim sistemli cihaz olmasına rağmen ufak bulunan bu rakam, aslında genel olarak büyük bir sürpriz oluşturmuyor.

Android 13 öncesi veriler paylaşıldı: İşte Android 12 kullanan cihazların oranı

Öte yandan Google, yeni Android sürümlerini zamanında gönderiyor ancak bunları firmaların kendi arayüzlerine adapte ederek kullanıcılara ulaştırması halen çok ciddi zaman alıyor. 2-3 yıl eskiyen çoğu orta ve alt seviye Android cihaz ise yeni güncellemeleri çoğunlukla almıyor.

Tüm tepkilere rağmen Android dünyasında bu durum kolay kolay değişecek gibi görünmüyor. Ancak yine de Samsung gibi devler artık güncelleme konusunu oldukça iyi hale getirmiş durumdalar. Uzun zamandır beta testleri yapılan Android 13 işletim sistemi için de sona gelindi. Firma geçtiğimiz haftalarda sürümün en son betasını (4) geliştiricilerin denemesi için gönderdi. Yeni özelliklerden çok stabiliteye odaklanan beta, tespit edilen birçok sorunu ortadan kaldırıyor. 

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...