Tgrt Haber
09 Haziran 2022 09:22 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 09:43

Android 13 Beta 3 Yayınlandı: Uygulama Erişiminde Önemli Yenilik

Google'ın son beta sürümlerini yayınladığı Android 13 güncellemesi, önemli bir özelliğe daha sahip olacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androi Police
Android 13 Beta 3 Yayınlandı: Uygulama Erişiminde Önemli Yenilik
android,teknoloji,

Google, Android telefonlar için geliştirdiği en son işletim sistemini önümüzdeki aylarda resmi olarak piyasaya sürecek.

Android 13 isimli güncelleme, önceki sürümlerdeki eksiklikleri gidermeye odaklanacak ve beraberinde bazı yeni özelliklere de sahip olacak.

ANDROID 13 ÇOK DAHA GÜVENLİ OLACAK

Desteklenen telefonlar için gelecek Android 13 güncellemesi, platform üzeri kararlılığında önemli bir iyileştirmeye sahip olacak.

Gerek arayüz tasarımı gerekse stabiliteye ek olarak Google, önemli bir özelliği daha sisteme ekliyor.

Son yayınlanan Android 13 Beta 3 güncellemesinde yeni bir özellik keşfedildi. Google her zaman kullanıcı güvenliliğini ön planda tutarken, yeni özellikte yine güvenlik odaklı olacak.

Google, Android 13 ile birlikte güvenli olmayan uygulamayı açmaya çalıştığınızda, bunun öncesinde size bir uyarıda bulunacak. 

Android 13 Beta 3 Yayınlandı: Uygulama Erişiminde Önemli Yenilik

Android 13 Beta 1'de Google, medya dosyası izinleriyle ilgili önemli bir yenilik getirmişti. Eski sürümlerde kullanılan uygulamalar tek bir izinle; fotoğraf, müzik ve videolara erişebiliyordu. Ancak Android 13'ün son sürümlerinde bu özellik fark edildi. 

Google, artık yeni güncellemeyle bir uygulamanın tüm medya dosyalarına erişmesini engelleyecek. Bunun için farklı farklı izin vermeniz gerekecek. Böylece verileriniz hem daha güvende olacak, hem de güvenilmeyen her uygulamanın dosyalarınıza erişmesini engellemiş olacaksınız. Söz konusu özellik yukarıdaki ekran resminde görüldüğü gibi çalışıyor. Önümüzdeki aylarda Google, Android cihazları için bu güvenli özelliği sunacaktır diye tahmin ediyoruz.

Kaynak: Androi Police
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...