Tgrt Haber
17 May 2022 14:05 - Güncelleme : 17 May 2022 14:15

Android Kullanıcıları Dikkat: Bu Uygulamaları Hemen Kaldırın

Android cihazlar için kötü amaçlı yeni uygulamalar keşfedildi. Eğer sizlerde bu uygulamaları kullanıyorsanız hemen kaldırın.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Phonearena
Android Kullanıcıları Dikkat: Bu Uygulamaları Hemen Kaldırın
android uygulama,virüs,antivürüs,kötü amaçlı yazılım

Akıllı telefonlar, artık hayatımızın bir parçası ve bu cihazlar sayesinde tüm işlerimizi yapabiliyoruz. Teknolojinin gelişimi ve telefonların kullanımının artması, hiç şüphesiz beraberinde kötü amaçlı yazılımlarında ortaya çıkmasına neden oluyor.

Özellikle Android işletim sistemli telefonlar, açık kaynaklı olmasından dolayı kötü amaçlı kişilerin kurbanı olabiliyor. Normal gibi görünen bir uygulama bile, verilerinizi hiç farkınız olmadan çalabiliyor. Google her ne kadar bu alanda sıkı çalışmalar yapsa da, güvenlik uzmanları tehlikeli uygulamaları keşfetmeye devam ediyor. Şimdi bunlara birkaç uygulama daha eklendi. Eğer sizler de aşağıdaki uygulamardan herhangi birini kullanıyorsanız, listedeki uygulamaları telefonlarınızdan hemen kaldırın.

BU UYGULAMALARI MUTLAKA KALDIRIN

Trend Micro'nun raporuna göre, Android cihazlarda kullanıcı verilerini çalabilecek bazı yeni uygulamalar keşfedildi. Yakın zamanda 40'a yakın uygulama tespit edilip erkenden müdahele edilirken, aşağıda yer alan uygulamaları ise cihazlarınızdan kaldırmanızda fayda var. İşte o uygulamalar...

Android Kullanıcıları Dikkat: Bu Uygulamaları Hemen Kaldırın

  • Daily Fitness OL
  • Enjoy Photo Editor
  • Panorama Camera
  • Photo Gaming Puzzle
  • Swarm Photo
  • Business Meta Manager
  • Cryptomining Farm Your own Coin

Yukarıdaki uygulamalar, Android cihazlarda pek çok bilgiye erişip verileri çalabilecek potansiyelde işaretlendi. Google, söz konusu uygulamaları Play Store'dan kaldırdı. Ancak uygulamayı daha önceden yükleyen kişilerin, bu uygulamaları cihazlarından hemen kaldırılması tavsiye ediliyor. 

İçerisinde fotoğraf düzenleme, fitness ve kripto ve Facebook için araç uygulamaları barındıran kötü amaçlı yazılımlar, Play Sotre'de 100.000 üzerinde indirilmeye ulaştı. Daha da kötüsü bu uygulamalar, mağazada 5 üzerinden ortalama 4 gibi yüksek bir puan aldı. 

 

 

Kaynak: Phonearena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...