Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2018 20:03

Android’deki açıklar zengin etti

Android’de bulunan açıklar bir güvenlik uzmanının zengin olmasına neden oldu. Google’ın beyaz şapkalı hackerlara bulunan açıklar için verdiği para ödüllerini toplayan kişi, hatırı sayılır paralar kazanmaya başladı.

Android’deki açıklar zengin etti
android,google,güvenlik açığı

Dünyanın önde gelen teknoloji devleri mobil dünyası için işletim sistemleri üretiyor. Fakat bu işletim sistemleri kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlasa da ne yazık ki cihazların güvenliğini tehlikeye atacak güvenlik zafiyetlerini de beraberinde getiriyor. Söz konusu teknoloji devleri ise beyaz şapkalı hackerlara para ödülü vaat ederek kötü niyetli insanlardan önce bu açıkların bulunması için büyük çaba sarf ediyorlar.

Android’deki açıklar zengin etti

Bu durumu fırsata dönüştürmeyi başaran Gong Guang isimli güvenlik araştırmacısı, Android’de yer alan açıkları bularak zengin oldu. Bulduğu güvenlik açıklarını raporlayarak Google’a gönderen Guang, aldığı ödüller ile hatırı sayılır paralar kazanmayı başardı. Keşfettiği iki açık için tek seferde 112.500 dolar ödeme alan güvenlik araştırmacısı, bunun gibi birçok açığı bulup raporlayarak ödülleri bir bir toplamaya devam ediyor.

Android’deki açıklar zengin etti

Bulunan bu kritik açıkların güvenlik anlamında büyük önem teşkil ettiğini ifade eden Google, ödülleri kısma yoluna gitmedi. Kullanıcılarının güvenliğini önemseyen firma, bu tür haberlerin ardından güvenlik açığı bulan kişilere verdiği ödülleri arttırma yolunu seçti.

Yeni düzenlemenin artından artık Google, kernel zafiyetleri için 30,000$ yerine 150,000$, uzaktan kod çalıştırma zafiyetleri için ise 50,000$ verine 200,000$ ödül verecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...