Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ocak 2022 12:36

Ankara gökyüzü şölenine tanıklık etti: Quadrantid meteor yağmuru

Gökyüzünde izleyenlere adeta bir görsel şölen yapan meteor yağmurları, bu kez Ankara'dan gözlemlendi. Dün gece geç saatlerde Ankaralılar, Quadrantid meteor yağmurunu gözlemleme fırsatı buldu.

Ankara gökyüzü şölenine tanıklık etti: Quadrantid meteor yağmuru
bilim,,uzay,,meteor yağmuru,,ankara,,ankara meteor yağmuru,

Yılın ilk meteor yağmuru Quadrantid meteor yağmuru, başkent Ankara'nın Beypazarı ilçesinden gözlemlendi. Gece saatlerinde gözlemlenen meteor yağmuruna özellikle fotoğrafçılar büyük ilgi gösterdi. 

Bu arada, 2022'nin meteor yağmurları açısından sakin bir yıl olması bekleniyor. Çünkü meteor dalgalarının çoğu ayın parlak evrelerinde gerçekleşecek. Araştırmacılar, bu nedenle yeterince fark edilmeyeceğini söylüyor. Ancak meteor yağmurlarını izlemeyi sevenler, görülme potansiyeli ilk kez yüksek olan Tau Herculids meteor yağmurunu izleyebilir. 

2022 METEOR YAĞMURLARI 

Quadrantid meteor yağmuru yılın ilk meteor yağmuru olma özelliğini taşıyor. 26 Aralık 2021 gününden 16 Ocak 2022’ye kadar sürecek. En yoğun olduğu günler ise 2-3 Ocak günleri. Bu meteor yağmuru, en iyi Doğu Asya’da sabaha karşı 2 civarında gözlemlenebiliyor. 

Peki, yılın diğer meteor yağmurları neler? Nisan ayında Lyrid ve Eta Aquarids, Temmuz-Ağustos ayları arasında Delta  Aquarids ve Perseid, Ekim ayında Draconids ve Orionids, Kasımda Leonids ve son olarak Aralıkta Geminids meteor yağmurları gerçekleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...