Tgrt Haber
08 Ocak 2022 13:21

ABD'li mankene AirTag'le taciz: Saatlerce takip ettiler

Apple'ın geçtiğimiz yıl Nisan ayında kaybolan eşyaların bulunması için piyasaya sürdüğü AirTag cihazı şikayetleri de beraberinde getirdi. ABD’de yaşayan bir manken, cebine gizlice koyulan AirTag ile takip edildiğini açıkladı ve tüm kadınları uyardı.

ABD'li mankene AirTag'le taciz: Saatlerce takip ettiler
teknoloji,airtag,takip cihazı,apple,brooks nader

Anahtarlıklara, cüzdanlara ya da çantalara takılan AirTag, eşyaların kaybolması durumunda kolaylıkla bulunmasını sağlıyor. Hatta pek çok kişi bu cihazı evcil hayvanının tasmasına ya da kıyafetine takarak aynı amaçla kullanıyor.

Bununla birlikte, kötü niyetli kişilerin bir başkasını takip etmek için AirTag’leri kullanması endişeye neden oluyor. 

AIRTAG İLE BEŞ SAAT SÜREN TAKİP 

Sports Illustrated modeli Brooks Nader, cebine gizlice koyulan AirTag ile tam 5 saat boyunca takip edildiğini açıkladı. Instagram paylaşımlarında olayı anlatan manken, kalabalık bir mekanda paltosu arkasında tek başına oturduğunu söyledi. Daha sonra arkadaşları ile birkaç mekana daha gitti. 

ABD'li mankene AirTag'le taciz: Saatlerce takip ettiler

Nader, tek başına eve yürürken iPhone model telefonu “yakınında bilinmeyen bir aksesuar” uyarısı bildirdi. Daha sonra cebinde AirTag'i buldu. Sosyal medyada Apple’ı etiketleyerek, “Apple bu cihazın tehlikesini ve potansiyel ölümcül sonuçlarını dikkate alıyor mu? Bu benim AirTag'im değil. Birisi cebime koymuş.” şeklinde paylaşım yaptı. 

Brooks Nader’in başına gelen bu olay ilk değil. Daha önce birkaç kez genellikle kadınların bu cihazla takip edildiği ortaya çıktı.

Apple’ın açıklamasına baktığımızda ise, "Müşteri güvenliğini çok ciddiye alıyoruz ve AirTag'in gizliliğini ve güvenliğini önemsiyoruz. AirTag, istenmeyen takibi engellemek için bir dizi proaktif özellikle tasarlanmıştır.” ifadesini görüyoruz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...