Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2022 11:20 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 11:23

Apple, çalışanların ofise dönüş tarihini açıkladı: Covid-19 önlemleri esnetildi!

Apple, Covid-19 dolayısıyla aldığı önlemleri esnetti. Şirket, evden çalışan personellerine mail atarak ofise çağırdı. İşte Apple tarafından gönderilen mailin detayları...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Apple
Apple, çalışanların ofise dönüş tarihini açıkladı: Covid-19 önlemleri esnetildi!
apple,covid 19

ABD merkezli teknoloji devi Apple, koronavirüsün yaygın olduğu süreçte personellerini evden çalışma düzenine geçirmişti. Bu karar sağlık açısından önemli bir yere sahip iken, vaka sayısının azalması ve aşılamanın da artmasıyla artık yeniden eski düzene geçilmeye başlandı.

Apple, kısa süre önce evden çalışan personellerine e-posta gönderdi. Gönderilen e-postada teknoloji devi, çalışanlarının ofise dönmesi için çağrıda bulundu.

APPLE ÇALIŞANLARI OFİSE DÖNÜYOR

Apple, eylül ayının ikinci haftasından itibaren çalışanlarının haftada 3 gün düzenli olarak ofise gelmelerini şart koşuyordu. Fiziksel ofis günü olarak belirlenen Salı ve Perşembe hariç diğer günler, her ekip tarafından esnek şekilde belirleniyordu.

Apple, çalışanların ofise dönüş tarihini açıkladı: Covid-19 önlemleri esnetildi!

Apple CEO'su Tim Cook ve Apple'ın yazılım mühendisliği başkan yardımcısı Craig Federighi, kısa süre önce Apple çalışanlarına dahili mektuplar göndererek çalışanların 5 Eylül'den itibaren ofise dönmeye başlamalarını ve sabit çalışma günleri ile haftada üç gün ofiste olmaları gerektiğini söyledi.

Evden çalışma düzeni, 2020'nin Mart ayında Apple tarafından başlamıştı. Şirket, personellerinin mart ayından itibaren evden çalışmasına izin vermişti. Ancak teknoloji devi, bunun verim açısından çok olumlu yansımadığını belirtti. Öyle ki vaka sayısının azalmasıyla personeller yeniden ofise çağrıldı. Artık Apple çalışanları, 5 Eylül'den itibaren ofise dönüp eski düzene yeniden geçiş yapacaklar.

Kaynak: Apple
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...