Tgrt Haber
28 Ocak 2022 10:36

iPhone'lara dijital destek: Apple, eSIM'e geçiyor

Apple'ın iPhone 14 ve iPhone 15 serisine dair bazı özellikler sık sık haberlere konu oluyor. iPhone 14’ün yalnızca eSIM ile piyasaya çıkacağı ise en dikkat çekici iddia.

iPhone'lara dijital destek: Apple, eSIM'e geçiyor
teknoloji,iphone 14,apple,iphone 15

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 14 serisi akıllı telefonlarını geliştiriyor. Şirket en son Eylül 2021'de iPhone 13 serisini piyasaya sürmüştü. Ancak iPhone 13 piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra gündem iPhone 14'ün özellikleri ve tasarımı oldu. Telefon serisi şimdiden merak konusu.

GlobalData'da Teknoloji Servis Direktörü Emma Mohr-McClune, Apple'ın ABD'li operatörlere bu yıl yalnızca eSIM modellerine hazırlanmalarını istediğini ileri sürdü. Analist ayrıca, eSIM'in yanı sıra nano SIM'li iPhone modellerinin de seçenek olarak sunulacağını belirtti. 

Analiste göre Apple, sadece eSIM yaklaşımını şimdilik tek bir seçenek olarak sunmayacak. İlk önce bir geçiş aşaması olacak. Apple iPhone 14 eSIM modeli, küresel pazardaki birçok operatör henüz eSIM teknolojisini desteklemediği için, bir nano SIM alternatifinin yanı sıra Apple mağazalarında satışa sunulacak.

IPHONE 14 İÇİN İKİ SIM SEÇENEĞİ 

2023'te ise iPhone 15 serisi ile Apple, yalnızca eSIM seçeneği çıkarabilir. Yalnızca eSIM özellikli bir telefon, fiziksel SIM kartlarını desteklemez ve yerleşik SIM kartlar aracılığıyla hücresel ağlarla iletişim kurar. Yani, kullanıcının cihazına fiziksel bir nano-SIM kart takması gerekmeyecek. iPhone sahipleri, tercih ettikleri bir operatörün dijital SIM’ine ihtiyaç duyacak. 

iPhone'lara dijital destek: Apple, eSIM'e geçiyor

Şirket, akıllı telefonlarındaki eSIM işlevselliğini yavaş yavaş genişletiyor. İlk olarak iPhone XS ve XS Max ile eSIM desteğini ekledi. En son ise iPhone 13 modelleri ile çift eSIM desteği geldi.

iPhone 14 ve iPhone 15 hakkında şimdiden onlarca iddia ortalıkta dolanırken, hangilerinin gerçek olduğunu 2022'nin sonbaharında göreceğiz. Teknoloji devi Apple, büyük bir olasılıkla Eylül veya Ekim ayında iPhone 14 serisini ve çeşitli cihazlarını, yazılımlarını tanıtacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...