Tgrt Haber
28 Mart 2022 09:34 - Güncelleme : 28 Mart 2022 09:52

Apple etkinliği yaklaşıyor: iOS 16 çıkış tarihi sızdırıldı

Apple'ın bir sonraki işletim sistemi için geri sayım başladı. Son olarak iOS 15.4'ü kullanıcılara sunan şirketin, yeni iOS 16 güncellemesini ne zaman duyuracağı bir kez daha ortaya çıktı.

Apple etkinliği yaklaşıyor: iOS 16 çıkış tarihi sızdırıldı

Apple, bu yıl oldukça hareketli günler geçirdi. Şirket geçtiğimiz aylarda yeni ürünlerini piyasaya sürerken, aynı zamanda merakla beklenen iOS 15.4 güncellemesini de yayınladı.

iOS 15.4'ün piyasaya çıkmasından bir süre sonra yeni işletim sistemi de sızdırıldı. Apple ile ilgili sızıntılarıyla tanınan Jon Prosser isimli kaynak, yeni işletim sistemi iOS 16'nın tanıtılacağı tarihi bildirdi.

IOS 16 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Genellikle paylaştığı doğru bilgilerle tanınan Jon Prosser, Apple'ın bir sonraki Geliştirici Konferansı'na dair bilgi sızdırdı.

Kaynak tarafından paylaşılan bilgiye göre iOS 16'ın tanıtılacağı tarih 6 Haziran 2022 olacak. WWDC2022 kapsamında düzenlenecek etkinlik yeni işletim sistemine ev sahipliği yaparken, ayrıca yeni donanım ürünlerini de kullanıcılarla buluşturacak.

Apple etkinliği yaklaşıyor: iOS 16 çıkış tarihi sızdırıldı

Öne çıkan raporlara göre Apple'ın dev etkinliği WWDC 2022'de, yeni bir Mac bilgisayar ve buna ek olarak M1 işlemcinin yeni versiyonu da tanıtılabilir. Ancak bu konu hakkında ayrıntılı bilgi henüz bulunmuyor. 

iOS 16'ya dönecek olursak Apple, yeni güncellemesiyle tamamen kullanıcının deneyimini iyileştirmeye odaklanacak. Daha akıcı ve hızlı bir sistemi kullanıcılarla buluşturacak Apple, aynı zamanda görsel açıdan da bazı değişikliklere yer verecek.

iOS 16 ile widget'lara yeni işlevler gelirken, kullanıcıların daha fazla özellikten yararlanması da mümkün olacak. Örneğin ana sayfadan ekran parlaklığını yönetebilme, el fenerini açmak ve masaüstünden iletişim bilgilerine ulaşma, gelecek yeniliklerden birkaçı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...