Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ocak 2022 12:29

Apple imzalamayı durdurdu: iOS 15.2 öncesine dönüşler kapandı

Apple, yıllardır rutin olarak yaptığı eski sürüm imzalamayı iOS 15.2 içinde yaptı. Kullancıyı son sürümde tutmayı amaçlayan şirket, bu kez de iOS15.2'nin imzalanmasını durdurdu.

Apple imzalamayı durdurdu: iOS 15.2 öncesine dönüşler kapandı
iOS 15.2,Apple iOS

Apple, kullanıcı güvenliğine önem veren şirketlerin başında geliyor. Özellikle kendi ekosisteminde yazılımıyla güvenliği sağlayan firma, kullanıcı verilerini korumak için cihazlarını son sürüme yükseltme konusunda uyarıyor.

Genelde iPhone’lar için yeni bir yazılım güncellemesini piyasaya süren şirket, güvenlik için eski sürümlere dönüşü kapatıyor. Şimdi aynı durum iOS 15.2 içinde gerçekleşti. 

ÖNCEKİ SÜRÜME DÖNÜŞLER KAPATILDI

ABD’li üretici, eski sürümleri rutin olarak imzalamayı durduruyor. Buna göre iOS 15.2 güncellemesini cihazlarına yükleyen kullanıcılar, imzalama durdurulduğu için söz konusu sürümden öncekine geçiş yapamayacak. 

Apple imzalamayı durdurdu: iOS 15.2 öncesine dönüşler kapandı

iOS 15.2 güncellemesiyle birlikte Apple; Uygulama Gizlilik Raporu, Acil Durum SOS, Eski Kişiler, yeni bir Apple Music Ses Planı ve daha fazla mobil yazılımla ilgili birkaç önemli iyileştirme yaptı. Ek olarak aynı güncellemeyle beraber; iCloud Bağlantısı aracılığıyla gönderilen Mesajların yüklenmemesine nedene olan bir sorunda giderdi. Ek olarak CarPlay uygulamalarının girişe yanıt vermemesiyle ilgili hata da düzeltildi.

Eğer sizler de Apple’ın İos 15.2 ya da 12.5.1 sürümünü cihazlarınıza yüklediyseniz, geri dönmek istediğiniz artık bu mümkün olmayacak. Güvenlik amacıyla imzalamayı durduran şirket, bu davranışıyla kullanıcıları en son sürümde kalmaya zorluyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...