Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 10:30 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 10:46

Netflix satılıyor mu? İlk olarak Microsoft işaret ediliyordu, şimdi ise listeye Apple'da eklendi!

Teknoloji devleri arasında büyük bir ticaret olacağı gündeme gelirken, Netflix'in satılacağı ise gündemin en tartışılan konularından. İlk adayın Microsoft olacağı dillerde dolaşırken, şimdi ise Apple'ın de listede olduğu ortaya çıktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Netflix satılıyor mu? İlk olarak Microsoft işaret ediliyordu, şimdi ise listeye Apple'da eklendi!
netflix,apple,teknoloji

Dizi ve film denilince akla gelen ilk isimlerden biri şüphesiz Netflix'tir. Milyonlarca kullanıcıya sahip platform, sunduğu içeriklerle bugünlere kadar iyi bir aşama kaydetti. Ancak son zamanlarda Netflix'teki kullanıcı kaybı, şirketin satılacağı iddialarını da gündeme getirdi. Öyle ki son dönemde paylaşılan finansal raporlar, hizmetin başarısız bir dönemden geçtiğini açıkça gösteriyor.

Verilen kayıplar şirket çapında olumsuzluğa neden olurken, senaryonun basit bir şekilde tersine dönmesi için de ortada çok alternatif bulunmuyor. Yaşanan durum son zamanlarda Netlfix ile ilgili bazı iddiaları da gündeme getirdi. 

NETFLIX SATILIYOR MU?

Netlix'in, yaşadığı durum nedeniyle satılacağı söyleniyor. Sızıntıların ardı arkası kesilmezken, potansiyel alıcıların bile olduğu öne sürüldü. Satın alma işleminde aday isimlerinden birinin de Apple olacağı iddia edildi. Gelirini her geçen gün katlayan Apple'ın, Netflix'i alacak en büyük adaylardan biri olduğu söyleniyor.

Birkaç aydır ABD'li Microsoft'un, dizi-film platformu Netflix'i alacak önemli adaylardan ilki olduğu haberleri dolaşıyordu. Ancak birkaç analist, Microsoft'a alternatif olarak Apple'ın bu satın alımda başarılıbir alışverişe imza atacağı öne sürüldü.

Netflix satılıyor mu? İlk olarak Microsoft işaret ediliyordu, şimdi ise listeye Apple'da eklendi!

Konuya ilişkin taraflardan henüz resmi açıklama gelmezken, Apple'ın bu iddiaları yalanladığı da söylenemez. Zira şirketin uzun vadeli büyümesi bakımından, Netflix'i satın alması mantıklı geliyor. Öyle ki son zamanlarda Apple hizmetlerine eklenen Netflix entegrasyonu da açıkça bunu işaret ediyor olabilir.

Apple TV+ hizmetlerinin Netflix entegrasyonuna sahip olması Apple'ın bu platformla yakından ilgilendiğini gösteriyor. Film ve üçüncü taraf programlarıyla yeni özel içeriğe erişim sağlamanın yanı sıra Apple, Netflix orijinal içerikleriyle de kitaplığını artırıyor ve daha kapsamlı içerikler sunuyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...