Tgrt Haber
17 Ocak 2022 14:10

Apple, internet sitesinde Dr. Martin Luther’i andı

Amerika'nın saygın isimlerinden Martin Luther, ölüm yıl dönümünde yine unutulmadı. ABD'li teknoloji devi Apple, Martin'in ölüm yılını internet sitesinde paylaştığı fotoğraf ve sözlerle andı.

Apple, internet sitesinde Dr. Martin Luther’i andı
Martin Luther

Teknoloji devi Apple, özellikle kendi ülkesindeki önemli isimleri unutmuyor. Tarihe iyi izler bırakan pek çok ünlü isim, ölüm yıl dönümünde ABD’li şirket tarafından anılıyor. Apple, bugün de yine önemli bir ismi internet sitesinde andı.

Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde Martin Luther King günü. Dünya genelinde şidder karşıtı ve ırksal eşitlik görüşüyle tanınan Luther, özellikle 1960’larda Amerikan sivil haklar hareketine yaptığı katkılarla da halkın sevgisini kazandı.

APPLE, MARTIN LUTHER’I UNUTMADI

California merkezli Apple, sivil haklar liderini ölüm yıl dönümünde internet sitesinden andı. Martin Luther’in tam sayfa fotoğrafını paylaşan şirket, ayrıca Luther’e ait bir sözü de yine internet sitesinden paylaştı.

Apple, internet sitesinde Dr. Martin Luther’i andıApple, internet sitesinde Dr. Martin Luther’i andı

Apple tarafından paylaşılan fotoğrafın altında Martin Luther’in ‘’ Adaletsizliğin karanlık dünü, adaletin ve insanlığın aydınlık yarınlarına çevirebileceğimize inanıyorum” sözü de yer aldı. Luther’in sözünü ölüm yıl dönümünde hatırlatan Apple ‘’ Bugün ve her gün onun mirasını ve hizmetini saygıyla anıyoruz’’ notunu düştü. Peki Martin Luther kim?

Martin Luther King Jr., Amerikalı bir papaz, sosyal aktivisti insan hakları aktivisti ve Afrika-Amerika sivil haklar hareketinin lideridir. 1964 yılında Nobel Barış Ödülüne layık görülen Luther, Amerika’da gönülleri kazanmayı başardı. Apple ise ABD için önem taşıyan bu ismi unutmadı. Şirket, web sitesinden paylaştığı fotoğraf ve sözle Martin’i andı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...