Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2022 13:18 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:43

Apple, iOS 15 kullanım oranlarını açıkladı

Apple, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru duyurduğu iOS 15'in kullanım oranlarını açıkladı. Yeni iPhone'ların hemen hemen hepsinde yüklü olan iOS 15, ne yazık ki kullanım oranlarında iOS 14'ün gerisinde kaldı.

Apple, iOS 15 kullanım oranlarını açıkladı
iOS 15,iPadOS 15

Apple, geçtiğimiz günlerde İos 15 kullanım oranlarını açıkladı. App Store destek sayfasından verileri yayınlayan üretici, kafalardaki soru işaretlerini de gidermiş oldu.  11 Ocak tarihinde yayınlanan verilere göre iOS yüklü cihazların yüzde 63’ü,  Apple’ın en son yayınlanan iOS 15 işletim sistemini kullanıyor. İPhone’ların yanı sıra iPad’ler için iPadOS 15 kullanım oranları da açıklandı.

iOS15, iPhone’ların yüzde 63’nde kullanılıyor

Apple tarafından yayınlanan rakamlara göre son dört yılda tanıtılan iPhone’ların yüzde 72’si, İos 15 sistemine geçiş yaptı. Ancak bu, geçen yıl piyasaya çıkan İos 14’e kıyasla biraz geride. Zira İos 14’ün kullanım oranları yüzde 81’lik oranla İos 15’ten fazlaydı.

Apple, iOS 15 kullanım oranlarını açıkladı

İPad tarafında ise tüm tabletlerin yüzde 49’u iPadOS 15’i çalıştırırken, bunlardan dört yaş ve üzeri cihazların yüzde 57’si en son işletim sistemini kullanıyor. Öte yandan tüm iPad’lrein yüzde 37’si hala iPadOS 14’ü çalıştırırken, geri kalan yüzde 14’lük kısım ise önceki sürümleri kullanıyor.

İos 15’in bu kadar popüler olamamasının altında elbette bazı nedenler yatıyor. Kaynaklara göre bunlardan biri Apple’ın güvenlik güncellemelerini bırakması oldu.  ABD’li üretici, artık güvenlik güncellemelerini mevcut tek sürümde sunacağını açıkladı. Yani İos 14 çalıştıran bir cihaz, en son güvenlik düzeltmeleri için İos 15’e geçmek zorunda. Bu da, yeni işletim sistemine geçişin biraz daha zaman alabileceğini ortaya koyuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...