Tgrt Haber
31 Aralık 2021 12:59

Apple, iPhone 13 satışlarını hızlandırmaya başladı: İşte nedeni

Teknoloji devi Apple, Eylül ayında iPhone 13 akıllı telefon serisini piyasaya sürdü. Ancak kısa süre sonra yeni telefonun üretiminde aksaklıklar olduğu ve bu nedenle talepleri karşılayamadığı haberleri geldi. Nihayet teknoloji şirketi bu sorunu aşmış gibi görünüyor.

Apple, iPhone 13 satışlarını hızlandırmaya başladı: İşte nedeni
teknoloji,apple,iphone,iphone 13,apple telefon,iphone modelleri

Apple’ın iPhone 13 serisinin üretimi nihayet taleple dengelendiği için iyileşmeye başladı. Kullanıcıların en çok şikayet ettiği durumların başında sipariş sonrası teslimat sürelerinin uzunluğu geliyordu. Ancak beklenen teslimat sürelerinin de kısalmasıyla birlikte kullanıcıların yüzü gülmeye başladı. 

Apple Insider’ın haberine göre, yatırım bankası JP Morgan'ın baş analisti Samik Chatterjee açıklama yaptı. Açıklamada, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max için teslimat sürelerinin sırasıyla ortalama 3, 3, 5 ve 3 gün olduğunu söyledi. 

APPLE ÇİN'DE DE HIZLI

ABD’de üst seviye iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max için teslim süreleri bir ila iki gün arasında değişiyor. Ama bu süre zarfı şu anda sabitlenmiş durumda. Öte yandan iPhone 13 mini ve iPhone 13 ise aynı gün teslim edilebiliyor. 

Apple, iPhone 13 satışlarını hızlandırmaya başladı: İşte nedeni

Bu arada, ABD merkezli teknoloji devinin bir diğer önemli pazarı Çin'de, Apple iPhone 13 teslim süreleri 15 hafta sonra en fazla 5 güne düştü. Tüm bu veriler, Apple'ın tedarik zincirinin talebi karşıladığının açık göstergesi. 

Tüm seri için genel teslim süreleri iyileşmiş olsa da, üst modellerin teslimat süresi hala biraz daha yüksek görünüyor. Ancak şirketin 2022'nin ilk çeyreğinde tüm teslimat sorunlarını aşması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...