Tgrt Haber
14 May 2022 12:35 - Güncelleme : 14 May 2022 12:49

Ünlü analist Apple'ın planını duyurdu: iPhone 15 bir ilki başlatacak

iPhone 15 şarj bağlantısında büyük bir değişiklik ile piyasaya sürülecek. Bu flaş iddianın sahibi ünlü bir Apple analisti. Teknoloji devi Apple’ın 2023’te piyasaya süreceğine kesin gözüyle bakılan iPhone 15 modeline ilişkin sızıntılar gün geçtikçe artıyor…

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Verge
iPhone 15'in 2023'te piyasaya sürülmesi bekleniyor
apple,iphone 15
iPhone 15'in 2023'te piyasaya sürülmesi bekleniyor

Bloomberg News’teki yayınında Apple analisti Mark Gurman, iPhone 15 şarj ve veri bağlantısına ilişkin önemli bir iddiada bulundu. ABD merkezli şirket, yaklaşık 10 yıldır akıllı telefonlarında kendi Lightning bağlantı noktasını kullanıyor. Ancak şirketin gelecekteki cihazlarında USB-C bağlantısına geçeceği ileri sürüldü.

Mark Gurman, Apple’ın USB-C’yi iPhone'larda test etmeye başladığını ancak en erken 2023’te yeni şarj bağlantısına geçeceğini iddia etti. Gurman, “Bu yılki iPhone programında görmeyi beklememelisiniz” diye ekledi.

Bir diğer güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo da Apple'ın 2023'ün ikinci yarısında USB-C'ye geçeceğini belirten tweetler atmıştı.

AB, USB-C'Yİ ZORUNLU TUTACAK

Apple’ın bu adımının arkasında Avrupa Birliği’nin tek tip şarj aleti zorunluluğu getirecek yasal düzenlemeyi tartışması bulunuyor. AB, elektronik atık kirliliğini azaltmak için tüm akıllı cihazlara tek tip bağlantı noktası ve şarj aleti zorunluluğu getirmeyi planlıyor. Üstelik düzenlemenin hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ünlü analist Apple'ın planını duyurdu: iPhone 15 bir ilki başlatacak

Android telefonların büyük çoğunluğu USB-C bağlantı noktasına sahip olduğu için AB’nin yasal düzenlemesinden etkilenmeyecek. Ancak Apple, iPhone’larda Lightning kullandığı için düzenlemeye ilk başta tepki gösterdi ve bu düzenlemenin üreticiler için çeşitliliği azaltacağını ileri sürdü. Ancak Apple artık düzenlemeye boyun eğmiş gibi görünüyor.

Bu arada, Apple, iPad Pro, iPad Air ve iPad Mini'yi zaten USB-C'ye taşıdı. Ayrıca teknoloji devi, Lightning portunu ise ilk olarak 2012 yılında iPhone 5 ile tanıtmıştı. 

Bununla birlikte, Lightning'den daha yüksek veri aktarım hızlarına sahip USB-C'ye geçmenin teknik faydaları da var. Apple'ın portsuz bir iPhone geliştirdiğine dair söylentiler de dolaştı. Gurman, Apple'ın iPhone'lardan şarj portunu kaldıracağını belirtiyor. Ancak şarj portsuz iPhone’un gelmesi uzun sürecek gibi.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...