Tgrt Haber
07 May 2022 09:24 - Güncelleme : 07 May 2022 09:31

Türkiye'de de kullanıldı! Apple, iPhone 4S sahiplerine tazminat ödeyecek

Teknoloji devi Apple’ın yedi yıldır süren iPhone 4S akıllı telefon modeline ilişkin 'güncelleme' davası neticelendi. ABD merkezli şirket, kullanıcılarına toplamda 20 milyon dolarlık tazminat ödeyecek.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: MacRumors
iPhone 4S, Ekim 2011'de piyasaya sürüldü
iPhone 4S, Ekim 2011'de piyasaya sürüldü

Apple'ın iPhone 4s akıllı telefon modeli piyasaya çıkalı on yıldan fazla zaman oldu. Dönemine göre harika bir akıllı telefondu. iOS 5 işletim sistemi sürümü ile kutusundan çıkan cihaz, piyasaya sürüldükten sonraki birkaç yıl boyunca güncelleme aldı. Ancak son bir güncelleme ile, yani iOS 9 ile cihazda sorunlar başladı. 

iPhone 4s cihazlar güncellemeyi alabiliyordu ancak yeni sürüm yüklendikten sonra akıllı telefonlarda yavaşlama, güvenlik açıkları ve çeşitli sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Üstelik iOS 9 sürümünü alan kullanıcıların büyük çoğunluğu artık eski sürüme de dönemiyordu. 

KİŞİ BAŞINA 15 DOLAR TAZMİNAT

Aralık 2015’te ABD’nin New York ve New Jersey kentlerinde yaşayan bir grup iPhone 4S kullanıcısı Apple'a dava açtı. Davacı grup, şirketin iOS 9'u piyasaya sürerek iPhone 4'leri kasten yavaşlattığını iddia etti. Toplu davaya rağmen Apple, güncelleme sunmaya da devam etti.

Yedi yıldır süren dava sonucunda teknoloji devinin sorundan etkilenen kullanıcılara toplamda 20 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Yani kişi başı 15 dolar tazminat ödenecek. 

Günümüze gelecek olursak, şu anda Apple'ın en son iOS sürümü iOS 15 ve bu sürümü alabilen en eski telefon iPhone 6s modeli. iPhone 6s ilk olarak iOS 9 ile piyasaya sürüldü ve her yıl güncellemeler almaya devam etti. Tanıtımından bu yana altı nesil güncelleme aldı. 

Türkiye’de piyasaya sürülen iPhone 4S kullanıcıları, tazminat almaya hak kazanıp kazanamadıklarını merak ediyor. Tazminat hakkı, davanın açıldığı New York ve New Jersey eyaletlerindeki kullanıcıları kapsıyor. Bu nedenle, iPhone 4S kullanmış olsanız bile tazminat alamayacaksınız. 

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...