Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 10:50 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 10:55

Apple, iPhone’a kullanıcılarının canını sıkacak: Daha fazla reklam gösterilecek!

Apple, iPhone kullanıcılarının canını sıkacak bir adım atacak. Teknoloji devi, Bloomberg’ün haberine göre müşterilerine daha çok reklam gösterecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
Apple, iPhone’a kullanıcılarının canını sıkacak: Daha fazla reklam gösterilecek!
apple,iphone,teknoloji

Apple, iPhone’ları sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri. ABD merkezli şirket, her ne kadar pahalı telefon satsa da yine milyonlarca müşteriye ulaşıyor. Ancak son zamanlarda Apple’ın, can sıkacak bir hamle yapacağı ortaya çıktı.

Güvenilir, hızlı ve sade arayüzü bulunan iPhone’larda reklam çalışmaları yapılıyor. Bloomberg'in haberine göre Apple, iPhone'a önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamaların çoğuna reklam koymayı planlıyor.

IPHONE ARTIK REKLAM GÖSTERECEK

Apple’ın reklamları arama sonuçlarının dışında uygulamanın diğer bölümlerinde de göstermek için çalışmalara başladığı iddia edildi. Yabancı basına göre göre; Apple Haritalar’da reklamların test edildiği ve bunları Podcast’ler ve Kitaplar gibi diğer uygulamalara da dahil edebileceği bildirildi.

Apple’ın reklam platformlarından sorumlu başkan yardımcısı Todd Teresi’nin, teknoloji şirketinin yıllık yaklaşık 4 milyar dolarlık reklam gelirini çift haneli rakamlara çıkarmak istediği bildiriliyor ve daha fazla Apple uygulamasında reklama yer vermenin, bu hedefe ulaşmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Apple, iPhone’a kullanıcılarının canını sıkacak: Daha fazla reklam gösterilecek!

Uygulamayla ilgili reklam gelirini artırmaya yönelik diğer çabalarda Apple, yakın zamanda App Store’da daha fazla reklam yayınlamayı planladığını açıkladı.

App Store’a daha fazla reklam ekleme kararı hakkında yorum yapan şirket şunları söyledi: “Diğer reklam tekliflerimiz gibi, bu yeni reklam yerleşimleri de aynı temel üzerine kuruldu.

 Yalnızca uygulamaların onaylı App Store ürün sayfalarından içerik içerecekler ve Apple’ın geçen yıl iOS 14.5’in piyasaya sürülmesiyle desteklediği aynı sıkı gizlilik standartlarına bağlı kalacaklar.”

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...