Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ağustos 2021 11:17

Apple iPhone'daki görüntüleri kontrol edebilecek

Apple, iCloud'a eklenecek görüntüleri, veri tabanına kaydedilmiş çocuk istismarı görselleriyle karşılaştıracak, gerekli gördüğünde polise haber verecek.

Apple iPhone'daki görüntüleri kontrol edebilecek
apple,,iphone,

Apple, Amerika'da yeni uygulama devreye sokmaya hazırlanıyor. Bir dönem FBI'ın iPhone açma talebini reddeden teknoloji devi, iCloud'a eklenecek görüntüleri, otomatik olarak tarayacak. iCloud'daki görüntüler, çocuk istismarı görselleriyle karşılaştırılacak. Eğer eşleşme sağlanırsa görüntüler, bir kişi tarafından incelenecek ve gerekli görülürse polise haber verilecek.

YENİ SÜRÜMLE UYGULAMA BAŞLIYOR

Uzmanlar gelecekte benzer teknolojinin çocuk istismarı görsellerini aşacak şekilde kullanılabileceği uyarısında bulundu. Apple iOS ve iPadOS'un yeni sürümleriyle birlikte bu uygulamanın da başlayacağını duyurdu.

Şirket açıklamasında kriptografideki yeni gelişmelerin kullanıcının gizliliğini korurken incelemeye izin verdiğine dikkat çekti. Görsellerin nümerik kodlara dönüştürüleceği ve bunların veri tabanındaki görsellerle karşılaştırılacağı belirtildi.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...