Tgrt Haber
31 Aralık 2021 16:23 - Güncelleme : 14 May 2022 13:35

Apple'ın kablosuz ters şarj özelliği ortaya çıktı: iPhone'lar böyle şarj olacak

Teknoloji devi Apple, iPhone ve diğer cihazları için ters şarj özelliğini geliştiriyor. Gelecekteki iPhone modelleri, yalnızca diğer cihazları kablosuz olarak şarj etmekle kalmayıp, bunu telefonun arkası yerine ön ekranıyla bile yapabilecek.

Apple'ın kablosuz ters şarj özelliği ortaya çıktı: iPhone'lar böyle şarj olacak
teknoloji,akıllı telefonlar,akıllı cihazlar,ters şarj,kablosuz şarj,kablosuz ters şarj,apple şarj,iphone,iphone şarj

Önceden, bir cihazı diğeriyle kablosuz olarak şarj etme fikri tek tipti. iPhone veya iPad'inizi bir masaya yüzüstü koyup arka tarafına ikinci cihazı yerleştirmeniz gerekiyordu. Ancak ekran ve cihazın arkasındaki kamera bu şekilde zarar görebileceği için Apple, yeni bir teknoloji geliştirmeye başladı. 

Apple’ın bu alanda yeni bir patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Apple Insider’ın haberine göre, ekranın üzerinden kablosuz şarj mümkün hale gelecek. Ancak ABD’li teknoloji devi, ekranın şarj özelliğini geliştirmeye çalışıyor. 

APPLE KABLOSUZ TERS ŞARJ GÖRÜNDÜ

Yeni teknolojinin geliştirilmesi halinde, kişisel bir elektronik cihaz (tablet gibi), bir aksesuarı (örneğin, ekran kalemi) ekran tarafı aracılığıyla kablosuz olarak şarj edebilecek. Ortaya çıkan patent çizimlerine göre, hibrit bir ekran olabilir. Yani ekranın kablosuz şarj için aktif olan bölümünde bir şey izlemeye izin verilmeyecek. 

Apple'ın kablosuz ters şarj özelliği ortaya çıktı: iPhone'lar böyle şarj olacak

Bununla birlikte, söylentilere göre Apple Pencil (ekran kalemi) iPad veya iPhone ekranının bir kenarına yerleştirilerek otomatik olarak kablosuz şarj edilecek. Ancak yeni teknolojinin ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda hâlâ bir bilgi yok. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...