Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Eylül 2021 16:04

Apple kabul etti: Titreşim iPhone kamerasını bozuyor

Apple yeni bir tartışma ile gündeme geldi. Bir kullanıcısının motor ile seyahat ederken cihaz kamerasının bozulduğunu belirtmesinin üzerine şirket, iPhone kameralarının yüksek titreşime maruz kaldığında bozulabileceğini açıklayan bir belge yayınladı.

Apple kabul etti: Titreşim iPhone kamerasını bozuyor
İiPhone,Apple

Apple, iPhone kamerası ile ilgili uyarı niteliğinde bir belge yayınladı.

Bir iPhone kullanıcısının motor ile seyahat ederken cihaz kamerasının bozulduğunu belirtmesinin üzerine, yüksek motor gücüne sahip motosikletlerin cihazlara zarar verebileceğini bildirdi.

Cihazında sorun yaşayan James Chadbourne adlı Twitter kullanıcısı kameranın odaklama işlevini yerine getirmediğini belirterek, “iPhone ile ilk kez motora biniyorum. Sanırım kamerasını bozdum” dedi.

Apple kabul etti: Titreşim iPhone kamerasını bozuyor

“YÜKSEK TİTREŞİMDEN KAÇININ”

Şirketten yapılan açıklamada ise, “iPhone’daki OIS ve AF teknolojileri dayanıklı olarak tasarlandı. Ancak OIS gibi hassas işlemleri yerine getirdiği için belirli frekans aralıklarında yüksek genlikli titreşimlere uzun süreli maruz kaldığında kamerada kalıcı hasar oluşabilir. iPhone’unuzu genişletilmiş yüksek genlikli titreşimlere maruz bırakmaktan kaçınmanız önerilir” denildi.

Ayrıca Apple, titreşimlerin doğrudan iletimini engellemek için kullanıcıların bazı aparatlarla telefonlarını sabitlemelerini önerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...