Tgrt Haber
22 Eylül 2021 11:00

Apple Mac kullanıcıları dikkat! Yeni açık bulundu!

Siber güvenlik araştırmacıları macOS'de yeni bir açık bulduklarını açıklayarak kullanıcıları uyardı. Bu açık, siber korsanlara cihazınıza erişim imkanı sağlıyor.

Apple Mac kullanıcıları dikkat! Yeni açık bulundu!
macOS,Güvenlik açığı

Siber güvenlik araştırmacıları macOS'de yeni bir güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. Rapora göre macOS Finder'daki açık, kötü niyetli kişilerin Mac'e uzaktan bağlanmasına ve rastgele komutlar vermesine imkan tanıyor. 

Uzmanlar yaptığı açıklamada, "macOS Finder'daki güvenlik açığı, inetloc uzantılı dosyaların rastgele komutlar yürütmesini sağlıyor. Bu dosyalar e-postaların içine gizlenebilir. Kullanıcı bu dosyalardan birine tıklarsa, herhangi bir bilgisi olmadan inetloc dosyalardaki komutlar çalıştırılabilir. Değerli bilgileri tehlikeye atan, siber korsanlara erişim imkanı sağlayan bir durum" dedi.

Apple Mac kullanıcıları dikkat! Yeni açık bulundu!

AÇIK NEREDEN KAYNAKLANIYOR? 

Söz konusu güvenlik açığı, macOS'nin inetloc dosyalarını işleme biçiminden kaynaklanıyor. Uzmanlar yeni sürümlerinde, protokolün File:// veya fIle:// olarak değiştirilerek sorunun çözülebileceğini kaydediyor. Siber güvenlik araştırmacıları konuyla ilgili olarak Apple'la iletişime geçtiklerini belirtti. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...