Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 15:09 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 15:19

Apple maske zorunluluğunu kaldırıyor: Artık çoğu yerde takılmayacak!

Koronavirüs sürecinde oldukça titizlikle mücadele eden Apple, uzun bir aradan sonra nihayet maske zorunluluğunu kaldırıyor. Şirket, tüm çalışanlarına konuya ilişkin mail yolladı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
Apple maske zorunluluğunu kaldırıyor: Artık çoğu yerde takılmayacak!
apple,maske

Koronavirüsle mücadele kapsamında yüzlerce şirket çeşitli önlemler aldı. Kimisi evden çalışma yaparak bunu uygularken, kimisi ise ofise dönüşlerde bile maske zorunluğunu devam ettirdi. Bunlardan biri de Apple. Teknoloji devi Apple, koronavirüs sürecinde en titiz şirketlerin arasında yer alıyordu.

ABD'li firma, pandemi sürecinde tüm ofislerini kapatarak büyük önlemler aldı. Ancak sürecin yavaş yavaş düzelmesiyle ofise dönüşler başladı ve işçiler artık görevini şirkette maske takarak devam ettirdi. Şimdi ise personellerin beklediği açıklama geldi.

APPLE ÇALIŞANLARI MASKEYİ ÇIKARIYOR

Koronavirüsün en yoğun olduğu dönemden sonra hibrit bir düzende çalışmak isteyen, ancak çalışanların buna çok sıcak bakmaması nedeniyle ofise dönüş kararını sürekli erteleyen Apple, son olarak geçtiğimiz mayıs ayında, ofislere dönüş sürecini yavaşlatarak ortak alanlarda maske takma zorunluluğu getirmişti.

ABD'li firma şimdi ise çoğu kurumsal çalışanı için maske zorunluluğunu kaldırmaya karar vermiş gibi görünüyor. The Verge'in haberine göre şirket, mevcut koşullar ışığında, çoğu yerde artık yüz maskesi takma zorunluğunu kaldıracağını söyledi.

Apple maske zorunluluğunu kaldırıyor: Artık çoğu yerde takılmayacak!

Çalışanların tercih etmesi durumunda maske takmaya devam edebileceklerini belirten Apple, herkesin maske takıp takmama kararına saygı duyulması gerektiğinin de altını çizdi.

Maske zorunluluğunun kalkmasının yanı sıra şirketin ofise dönüş politikalarının ne olacağı konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Normal şartlar altında Apple'ın son açıklanan işe dönüş politikasına göre çalışanların bir süre en az bir gün ofisten çalışması istenmişti.

Bu bağlamda 2 Mayıs'tan sonra çalışanların haftada iki gün ofisten çalışması zorunlu olacaktı ve bunların ardından 23 Mayıs'tan itibaren çalışanların haftada üç gün ofiste olması gerekecekti. Çalışanların, ofise girmekten rahatsız olurlarsa bir kez daha tamamen uzaktan çalışma seçeneğine sahip olacakları belirtilmişti.

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...