Tgrt Haber
17 Ocak 2014 10:09

Apple, para dağıtacak

Apple, uzunca bir zamandır başını ağrıtan davalardan kurtulmak için, kullanıcılarına para dağıtacak.

Apple, para dağıtacak
aple, para dağıtacak, apple kullanıcılara para dağıtacak, apple para dağıtacak,

Apple'ın tablet ve telefonlarındaki uygulamaların içinden yapılan satın alma işlemleri, şirketin başını uzun zamandır ağrıtıyordu. Pek çok ebeveyn bir kez şifre girdikten sonra 15 dakika boyunca şifre girmeye gerek duymaksızın uygulama içi satın alma yapmanın mümkün olması nedeniyle çocuklarının yüzlerce dolara varan uygulama içi satın alma işlemi yaptığını belirterek şikayette bulunuyordu. Bu konuda açılan çok sayıda dava da ABD'de Federal Ticaret Komisyonu'nun gündemindeydi. Apple şimdi devletle anlaşarak, hakkındaki davaların düşmesini sağladı. Bunun için de şikayette bulunan kullanıcılara toplamda 32.5 milyon dolar geri ödeme yapmayı taahhüt etti. Eğer yapılan şikayetlerin toplam bedeli 32.5 milyon doları bulmazsa, Apple kalan farkı Ticaret Komisyonu'na ödeyecek.
Apple ayrıca, ebeveynlerin cihazı açmak veya bir uygulama almak için şifrelerini girmesinin ardından 15 dakika boyunca yeniden şifre girmesine gerek duymayan satın alma kurallarını değiştirmek ve çocukların ebeveyn izni olmadan satın alma gerçekleştirmesini önleyecek yeni düzenlemeler geliştirmek üzere de en kısa zamanda çalışmaya başlayacak. Apple'ın uygulama marketinden kazandığı gelir yıllık milyar dolarlar seviyesinde gerçekleşiyor ve bu rakam her yıl büyümeye devam ediyor. Dolayısıyla, 32.5 milyon dolarlık geri ödeme cezası Apple için çok küçük bir rakam.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...