Tgrt Haber
15 Ekim 2021 19:02

Apple, popüler Kur'an-ı Kerim uygulamasını kaldırdı

Teknoloji devlerinden biri olan Apple, Pekin’in talebi üzerine 35 milyondan fazla kullanıcısı olan en popüler Kur'an-ı Kerim uygulamalarından ‘Quran Majeed’ Çin’de Apple Store’dan kaldırdı. Alınan bu karara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Apple, popüler Kur'an-ı Kerim uygulamasını kaldırdı
Apple,Kuran-ı Kerim,Çin,Pekin,Apple Store

Apple Store'da bulunan ve 35 milyondan fazla kullancııya sahip en popüler Kur'an-ı Kerim okuma uygulamalarından biri olan 'Quran Majeed'i, Pekin makamlarından gelen talep üzerine Çin'de kullanımdan kaldırıldı. peBBC'de yayınlanan habere göre, Çin makamlarının uygulamanın yasa dışı dini metinlere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle kullanımdan kaldırılması yönünde sunduğu talebi yerine getirdi.

Apple, popüler Kur'an-ı Kerim uygulamasını kaldırdı

“YEREL KANUNLARA RİAYET ETMEMİZ GEREKİYOR”

Apple'dan BBC'ye yapılan açıklamada, "Yerel kanunlara riayet etmemiz gerekiyor ve bazen hükümetlerle aynı fikirde olmadığımız karmaşık meseleler olabiliyor"

BU İLK DEĞİL

Daha önce bir başka popüler dini uygulamalar arasında olan Olive Tree (Zeytin Ağacı) İncil uygulaması da bu hafta Çin'de kullanımdan kaldırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...