Tgrt Haber
15 Ocak 2022 09:44

Apple'ın sanal gerçeklik başlığından kötü haber

Teknoloji devi Apple, ilk artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kulaklıklarını geliştiriyor. Pek çok analist bu cihazların 2022’de piyasaya sürüleceğini düşünse de yeni bir iddiaya göre şirket çeşitli zorluklarla karşı karşıya.

Apple'ın sanal gerçeklik başlığından kötü haber
apple,apple artırılmış gerçeklik,apple sanal gerçeklik,sanal gerçeklik gözlüğü,artırılmış gerçeklik gözlüğü

Apple'ın bir tür sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik (VR/AR) kulaklığı çıkaracağına dair söylentiler yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Bloomberg’in haberine göre, Apple aşırı ısınma, kameralar ve yazılımla ilgili zorluklarla henüz başa çıkmış değil. Bu nedenle AR/VR cihazlarının 2023’ten önce çıkması mümkün görünmüyor

Haber kaynağının iddiasına göre teknoloji devi, 2022 Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) kulaklığı tanıtmayı planladı bile. Ancak Haziran ayında düzenlenmesi beklenen etkinliğe yetişmesi zor görünüyor. 

APPLE, VR KULAKLIĞI YÜKSEK FİYATTAN SATACAK

Apple, 2022’nin sonunda ya da 2023’te sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kulaklıklarını tanıtabilir. Bu arada, Apple’ın birinci nesil olacak bu ürünlerin fiyatı yüksek olacak. Tahminler, 2 bin doların üzerinde bir fiyattan satışa çıkacağı yönünde. 

Apple'ın sanal gerçeklik başlığından kötü haber

Cihazların özelliklerine dair de söylentiler var. Buna göre, iki işlemcili cihazlarda en az bir işlemci Apple’ın yeni MacBook Pro'larındaki M1 Pro çipine eşit olacak. Önceki sızıntılar kulaklığın diğer gelişmiş bileşenlerin yanı sıra iki adet 4K OLED mikro ekrana, el takibi için 3D sensörlere sahip olacağını gösterdi. Tüm bu özellikler ve daha fazlası cihazların fiyatını yükseltmeye katkıda bulunacak. 

Apple ayrıca hala bir dizi AR gözlüğü üzerinde çalışıyor, ancak bunlar çok uzakta olabilir. Ancak tanıtılmasına en az 10 yıl olabilir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...