Tgrt Haber
21 Ocak 2022 13:49

Apple sorunları giderdi: macOS Monterey 12.2 RC ve iOS15.3 RC yayınlandı

Apple, iPhone, iPad ve MacBook bilgisayarlarda yaşanan önemli sorunu giderdi. Safari tarayıcısından kaynaklanan güvenlik açığı, iOS 15.3, iPadOS 15.3 ve macOS Monterey 12.2 güncellemeleriyle çözüme kavuştu

Apple sorunları giderdi: macOS Monterey 12.2 RC ve iOS15.3 RC yayınlandı
iOS 15.3,Apple Safari Bug,macos monterey 12.2

Geçtiğimiz aylarda Apple, internet tarayıcısı Safari için önemli revizeler ve geliştirmeler içeren güncelleme yayınladı. Yayınlanan güncellemeyle uygulama tasarımında da bazı değişiklikler yapıldı. Ancak kısa süre önce bazı geliştiriciler, Safari’den kaynaklanan bir gizlilik sorunu keşfetti.

iOS 15, iPadOS 15 ve macOS Monterey 12.1 sürümü yüklü cihazlar, Safari’den doğan bir sorundan muzdarip oldu. Kullanıcıların kişisel bilgilerini riske atan sorun neyse ki giderildi. Apple, yeni yayınladığı beta sürümlerde Safariy’le ilgili sorunu düzeltti.

APPLE, SAFARİ SORUNUNU DÜZELTTİ

Geçtiğimiz haftalarda FingerprintJS isimli hizmet, IndexedDB JavaScript API’ninin Webkit uygulamasında bir sorun keşfetti. Daha öncede belirtildiği gibi bu sorun, IndexedDB kullanan herhangi bir internet sitesinde, aynı tarama oturumu sırasında diğer siteler tarafından  oluşturulan IndexedDB veritabanı adlarına erişebiliyordu.  Yani söz konusu hata, bir internet sitesinin Safari açıkken ziyaret ettiği diğer internet sitelerinde casusluk yapılmasına izin vererek, IndexedDB veritabını adlarında kullanıcıya özel kişisel bilgileri toplayabilme açığı doğruruyordu.

Apple sorunları giderdi: macOS Monterey 12.2 RC ve iOS15.3 RC yayınlandı

Son haftalarda ortaya çıkan bu hatadan; Mac için Safari 15, iOS 15, iPadOS 15 yazılımına sahip cihazlar etkileniyordu. Neyse ki Apple, yeni sürümüyle birlikte bu güvenlik açığını giderdi. Kısa süre önce geliştiriciler için yayınlanan iOS 15.3, iPadOS 15.3, macOS Monterey 12.2 RC sürümleri, söz konusu hatayı düzeltti. 

Geliştiriciler için sunulan yeni güncellemeler, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar için sunulmaya başlayacaktır. Özellikle hatalı sürümlere sahip kullanıcıların, yeni gelecek güncellemeyi kesinlikle yapmasında fayda var. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...