Tgrt Haber
13 Ocak 2022 17:20

Beyaz Saray'da kritik toplantı: Apple ve Google siber güvenliği tartışacak

ABD hükümeti, teknoloji devlerini Beyaz Saray’da ağırlayacak. Bu ziyaretin sebebi olarak ise siber güvenlik ve açık kaynaklı yazılımların oluşturduğu olası güvenlik tehditlerinin tartışılması gösterildi.

Beyaz Saray'da kritik toplantı: Apple ve Google siber güvenliği tartışacak
teknoloji,,meta,,google,,IBM,,microsoft,,apple,,beyaz saray,

Reuters'ın haberine göre, Apple bugün Beyaz Saray’a konuk olacak. Teknoloji devi diğer şirketlerle birlikte iPhone üreticisi, siber güvenlik ve açık kaynaklı yazılımların oluşturduğu olası güvenlik tehditlerini tartışmak üzere toplantıya katılacak.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın liderliğindeki toplantıda "açık kaynaklı yazılımların güvenliği ve nasıl geliştirilebileceği konusundaki endişeler" ele alınacak. 

APPLE, GOOGLE, MICROSOFT TOPLANTIDA

Geçtiğimiz ay açık kaynaklı yazılım Log4j'de bulunan bir güvenlik açığı milyonlarca cihazı etkilemişti. Bu toplantının da Log4j açığı sonrası yapılması dikkatlerden kaçmadı. Dünyanın her yerinde Log4j kullanan kuruluşlar için tehdit oluşturan güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının bir sistemi kontrol etmesine ve uzaktan kötü amaçlı kod yürütmesine izin verdi.

Beyaz Saray'da kritik toplantı: Apple ve Google siber güvenliği tartışacak

Sullivan'a göre, Log4j gibi açık kaynaklı yazılımlar, gönüllüler tarafından sıklıkla kullanıldığı ve sürdürüldüğü için "önemli bir ulusal güvenlik endişesi" sunuyor. Toplantıya Google, IBM, Meta, Microsoft ve Oracle'ın da katılması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...