Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2022 15:08

Apple yeni bir rekor kırdı: Aktif cihaz sayısı açıklandı

Pahalı ürünlerine rağmen çok iyi satışlar yapan Apple, 2021'deki aktif cihaz sayısını açıkladı. ABD'li üretici tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. İşte detaylar...

Apple yeni bir rekor kırdı: Aktif cihaz sayısı açıklandı
Apple,Apple iPhone,iPhone satışları

Amerikalı teknoloji devi Apple, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Şirket, 2021 yılında da yine büyüme göstermeyi başardı. Raporlara göre 2021’deki büyüme, aktif cihaz sayısını da rekor bir sayıya ulaştırdı.

Kısa bir süre önce Apple CEO’su Tim Cook, aktif cihaz sayısının 1.8 milyar olduğunu açıkladı. Pazarda iyi bir ivme yakalayan üretici, Ocak 2020’ye kıyasla aktif cihaz sayısını artırmayı başardı. Bu rakam 2020 de 1.5 milyardı. 

APPLE’IN AKTİF CİHAZ SAYISI 1.8 MİLYAR OLARAK AÇIKLANDI

Tim Cook, cihaz ayrıntılarıyla ilgili detay vermedi. Ancak Apple, son yıllarda milyarıncı sayılara ulaşmayı ve aşmayı başardı. 2019’da 900 milyon iPhone satan firma, 2020 de 1.65 milyar ve 2021’de ise 1.8 milyar cihaz sattı.

Apple yeni bir rekor kırdı: Aktif cihaz sayısı açıklandı

Android cephesinde de oranlar oldukça iyi. Google, geçtiğimiz yıl Play Store’a erişimi olan 3 milyardan fazla aktif Android cihazları olduğunu açıkladı. Ancak bu sayı alternatif mağaza kullananlar da hesaplandığında 3 milyarı rahatlıkla alıyor. 

Bir diğer teknoloji devi Microsoft ise, bu haftanın başında aktif Windows sayılarını açıkladı. Yazılım devinin açıklamalarına göre toplam 1.4 milyar aktif Windows 10 ve Windows 11 çalıştıran cihazlar bulunuyor. Microsoft ek olarak Xbox One ve Xbox Series X/S’yi de Windows 10 cihazı olarak saydığını belirtti. 

Apple’a geri gelecek olursak Cupertino merkezli üretici, ilk mali çeyreği için 123,9 milyar dolar gelir ve 34.6 milyar kar bildirdi. Özellikle iPhone satışlarından memnun olan üretici, 71.63 milyar dolarlık şaşırtıcı bir gelir sağladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...