Tgrt Haber
11 Aralık 2021 11:01

Apple, yeni bir zam kararı aldı!

Teknoloji devi Apple, Türkiye'de yeni bir zam kararı aldı. Apple kullanıcılarına sunulan uygulamaların yer aldığı App Store'da ciddi zamlar yapılacak.

Apple, yeni bir zam kararı aldı!
teknoloji,app store,apple,iphone,app store uygulamaları

Dolar kurundaki yükselişin ardından Apple, uygulamalarına da zam getirecek. Geçtiğimiz haftalarda teknoloji devi, iPhone ve Mac bilgisayarları dahil teknolojik cihazlarına ciddi bir zam yapmıştı. 

Kasım ayının sonlarına doğru Apple Türkiye, kötü bir gelişmeyi duyurmuştu. Herkes 26 Kasım’da gerçekleşecek ‘Black Friday’ indirimlerini beklerken zamla karşılaştı. Apple, zamlarına yenisini ekleyecek. ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın cihazlarının ardından uygulamalarının da fiyatları artacak. 

11 LİRALIK UYGULAMA 17 LİRAYA YÜKSELDİ!

Apple, bilgisayar ve telefonları dahil olmak üzere cihazlarına getirdiği zamların ardından uygulamalara da zam yapacak. App Store uygulamalarının fiyatları için büyük bir artış oldu. Zamla birlikte 1 dolarlık (11 TL) uygulamanın fiyatı 17 TL’ye kadar çıktı.

Apple, yeni bir zam kararı aldı! 

Apple Türkiye, web sitesindeki açıklamada, “Vergi veya döviz kurları değiştiğinde bazen belirli bölgelerde App Store’daki fiyatlarını güncellememiz ve/veya işlemlerinizi düzenlememiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye’de App Store’da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatları (otomatik yenilenen abonelikler hariç) artacak. Satın alma işlemleriniz buna göre ayarlanacak ve vergi hariç fiyat üzerinden hesaplanacaktır. Bu değişiklikler yürürlüğe girdiğinde, Uygulamalarım’da bulunan Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik bölümü güncellenecektir. Uygulamalarınızın ve uygulama içi satın alımlarınızın (otomatik yenilenen abonelikler dâhil) fiyatını istediğiniz zaman App Store Connect’te değiştirebilirsiniz. Abonelikler sunuyorsanız, mevcut aboneler için fiyatları korumayı seçebilirsiniz.” ifadesi yer aldı. 

APPLE'DAN ÜZEN FİYAT ARTIŞLARI 

Teknoloji üreticisi, Eylül ayında iPhone 13 serisini piyasaya sürdü. Türkiye’de iPhone 13 serisi bir telefon almak isteyenler en düşük 13 bin 999 TL’den başlıyor. En yüksek iPhone modelinin fiyatı 28 bin 999 TL’ye kadar çıktı. Bunun yanı sıra bilgisayarların da fiyatında büyük bir artış oldu. Örneğin, 13 inç MacBook Air'ın (256GB) fiyatı 13 bin 499 TL olurken, 3.8 GHz 8 çekirdekli 10. nesil Intel Core i7 işlemci iMac (512 GB) ise 30 bin 499 TL'den satışa çıkıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...