Tgrt Haber
14 Ağustos 2021 09:57

Apple zararlı çıkacak: AB'de şarj aletleri standart oluyor

Avrupa Birliği, cep telefonlarında ve diğer elektronik cihazlarda kullanılan şarj aletlerine düzenleme getiriyor. Ortak bir şarj standardı oluşturulması için yasa sunulacak.

Apple zararlı çıkacak: AB'de şarj aletleri standart oluyor
Avrupa Birliği,AB,Şarj aleti,Apple

Avrupa Birliği (AB) , elektronik cihazlar için ortak şarj adaptörü çözümü için taslak hazırlıyor. Taslak eylül ayından duyurulacak ve tüm modern akıllı telefonlarda kullanılan şarj aletleri standart olacak.

Apple'ın kendi Lightning arayüzünü kullandığı, dolayısıyla Cupertino merkezli şirketin yeni yasadan zarar görebileceği belirtildi. Avrupa’da yapılan bir araştırmada Apple’ın bu yasada zararlı çıkacağını kanıtlar nitelikte. Araştırmada, Lightning konvektörünün telefonların sadece yüzde 21’inde kullanıldığı, yüzde 79’luk kısmında ise micro USB veya USB-C girişlerin tercih edildiği belirtildi.

Taslağın detayları şu an için belirsizliğini koruyor. Yasa Eylül 2021'de kabul edilebilir ancak beraberinde Apple'ın başı çekeceği çetin tartışmaların yaşanması da muhtemel görünüyor.

SON GRİŞİM APPLE'A TAKILMIŞTI

Avrupa Birliği daha de Apple'ı USB-C'ye geçmeye zorlamaya çalışmıştı. Görüşmeler 2020 yılında gerçekleşti. Ancak, şirket tek bir şarj çözümünün inovasyona zarar vereceğini ve büyük miktarda e-atık oluşturacağını savunmuş, girişim başarısız olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...