Tgrt Haber
14 Aralık 2021 09:48

Apple'a soğuk duş: Soruşturma başlatıldı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, şirket çalışanlarının taciz ve ayrımcılık iddialarıyla karşı karşıya. Şirket, son olarak ABD Çalışma Bakanlığı’nın açtığı davayla neye uğradığını şaşırdı.

Apple'a soğuk duş: Soruşturma başlatıldı
teknoloji,apple,apple çalışanları,teknoloji şirketleri,iphone,macbook,imac

Yaklaşık bir yıldır Apple çalışanları, teknoloji devinin ırk ve cinsiyete dayalı ayrımcılık yaptığını iddia ediyor. Özellikle kadın çalışanlar daha düşük maaş aldıklarını iddia ederken benzer söylemler ABD kökenli olmayan çalışanlardan da geldi. Ardından kadın çalışanlar taciz edildiklerini ifaede etti. 

Tüm bu söylentilerin ve beraberinde gelen davaların ortasında ABD Çalışma Bakanlığı, Apple hakkında bir soruşturma başlattı. The Financial Times’ın haberine göre, bakanlık soruşturmanın nedenini ise açıklamadı. Ancak bu konuda bazı tahminler var. Çünkü önceki aylarda Apple'ın çalışanları şirketi çeşitli nedenlerle suçladı. Bakanlığın da bu davaları dikkate alarak soruşturma açması muhtemel görünüyor.

TACİZİ ŞİKAYET ETTİĞİ İÇİN KOVULDU

Apple’a dava açan eski mühendislik müdürü Ashleye Gjovik, daha önce önemli bir açıklama yapmıştı. iPhone üreticisindeki ortamdan yakınan Gjovik, tüm Apple çalışanlarını korumak için şikayet ettiğini söyledi. 

Apple'a soğuk duş: Soruşturma başlatıldı

Ağustos ayında Gjovik, ABD Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu'na bir şikayette bulundu. Şikayetinde teknoloji devinde nasıl taciz edildiğini ve kendisini baskı yapıldığı ayrıntılı olarak anlattı. Ancak sonraki ay yaptığı açıklamada ise Apple tarafından kovulduğunu söyledi. 

Apple’ın eski mühendislik müdürü, “Apple bana misilleme yaptı. Asla sorumlu tutulmayacaklarını düşünüyorlardı. Dünyanın en büyük şirketinin bile sorumluluktan muaf olmadığını görmesini sağlamak istiyorum." dedi. 

Apple'a soğuk duş: Soruşturma başlatıldı

Bu arada son birkaç ay içinde taciz ve çalışma kültürü sorunlarıyla ilgili hükümet yetkililerine şikayette bulunan birkaç Apple çalışanı daha var. Ağustos ayında Apple çalışanları, şirketin ABD'li kullanıcılarının cihazlarını çocuklara yönelik cinsel istismar görüntüleri için taramasını eleştirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...