Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2014 17:48

Apple'dan Çin'e "ulusal güvenlik" cevabı

ABD'li teknoloji devi Apple, iOS 7 işletim sisteminde yer alan "sık kullanılan konumlar" servisinin, Çin'ín ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu iddialarını yalanladı.

Apple'dan Çin'e "ulusal güvenlik" cevabı
apple,çin,ulusal güvenlik,cevabı,konumlarını takip etmez,yüzde 6'sını apple üretiyor,

Çin Devlet Televizyonu'nda geçen hafta, Apple'ın, söz konusu servisle akıllı telefon kullanıcılarının yer ve zaman bilgilerini kayıt altına aldığı ve tüm hareketlerini takip ettiği öne sürülmüştü. Apple'dan yapılan yazılı açıklamada, Çin'de ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve şirket olarak kullanıcı mahremiyetine son derece önem verdikleri belirtildi. iPhone kullanıcılarının "sık kullanılan konumlar" fonksiyonunu kapatabileceğine yer verilen açıklamada, "Birçok şirketin aksine, bizim işimiz müşterilerimiz hakkında kişisel verilerin büyük miktarda toplanmasına bağlı değildir" ifadesi kullanıldı. Kişisel telefonlardan kullanıcıları tanımlamak için hiçbir bilgi gönderilmediğinin altı çizilen açıklamada, GPS uydu verileri ile telefonun yerinin hesaplanmasının birkaç dakika sürebileceği belirtildi.
"Apple kullanıcıların konumlarını takip etmez"
Cihazlardaki WLAN hotspot özelliğiyle kullanıcıların konumlarını bulmayı hızlandırdığı dile getirilen açıklamada, "Apple, kullanıcıların konumlarını takip etmez. Apple, bunu yapmamış ve bugüne kadar bunu yapmak için de planı olmamıştır" denildi.
Çin'deki akıllı telefonların yüzde 6'sını Apple üretiyor
Çin'de 760 milyon fazla cep telefonu abonesi bulunuyor. Apple, resmi olarak telefonlarını bu yılın ocak ayında dünyanın en büyük cep telefonu operatörü China Mobile ile yaptığı anlaşmadan sonra satmaya başladı. Ülkede kullanılan akıllı telefonların yaklaşık yüzde 6'sı Apple tarafından üretiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...