Tgrt Haber
11 Kasım 2021 11:33

Apple'dan 'Dijital miras' güncellemesi: Lisanslar hariç her şey bırakılabilecek

Apple, yeni gelen güncellemesiyle birlikte vefat ettiğinizde belirlemiş olduğunuz kişilere iCloud lisansınız dışında tüm verilerinizi dijital miras olarak bırakmanıza izin verecek.

Apple'dan 'Dijital miras' güncellemesi: Lisanslar hariç her şey bırakılabilecek
İphone,İOS,Apple,Günelleme,Miras

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte djital miras konusu her geçen gün daha fazla konuşulmaya başlandı. Apple’a yeni gelecek olan 15.2 güncellemesi için beta süreçlerini hız kazandı. Daha öncesinde gelen betalarda yeni özellikler kullanıcılara sunuldu.

Gelen özelliklerin arasında en dikkat çekeni ise ‘Dijital Miras’ özelliği. Bununla birlikte kullanıcılar ayarlar bölümden dijital mirasçılarını belirleyebilecek.

İCLOUD LİSANSLARI MİRASA DAHİL DEĞİL

Mirasçı olarak seçtiğiniz kişi öldüğünüz takdirde telefondaki verilerinize erişim sağlayacak. Mesajlar, notlar, dosyalar, kişiler, fotoğraflar ve indirilen uygulamalara dahil tüm bilgilere erişebilecekken sadece iCloud keychain lisanslarına erişemeyecek.

Yeni güncellemenin beta süreci tamamlandıktan sonra gelen özellikler hakkında daha fazla bilgi alabileceğiz. Firmadan beta sürecinin ne kadar süreceğine dahil herhangi bir açıklamada yapılmadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...