Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2014 22:55

Apple'nin Türkiye'deki büyük planı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Çankaya Köşkü'nde, ABD'nin ve uluslararası bilişim sektörünün çok önemli bir ismini kabul edecek.

Apple'nin Türkiye'deki büyük planı
apple, abdullah gül, abd, çankaya köşkü, abd, bilişim sektörü, ziyaret, türk ekonomisi, tim cook, apple ceo

Bu ziyaret, konjonktürel anlamda Türkiye siyaseti ile ekonomisindeki algılar çerçevesinde de psikolojik açıdan öneme sahip. Gezi Parkı eylemleri ve iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilimin devlete ve siyasete yansıyan görüntüsü, Türk ekonomisine uluslararası boyutta olumsuz yansımalara neden olmuştu. Apple CEO'su Tim Cook'un, bugün Çankaya Köşkü'ne yapacağı ziyaret, Türkiye'nin bu sektördeki önemi hakkında fikir verici bir nitelik kazandı. Cumhurbaşkanı Gül, 2002 yılının Mayıs ayında ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında, Stanford Üniversitesi'nden ayrılarak Apple'i ziyaret etmiş ve şirket yöneticileri ile bir görüşme yapmıştı. Ziyarette, Apple CEO'su Tim Cook ve diğer üst düzey yöneticiler Cumhurbaşkanı Gül'e şirket hakkında brifing vermişti. Tim Cook'un, Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Gül'ü, ziyaretinin önemli nedenlerinden biri Fatih Projesi. Fatih Projesi, bu şirketin önemli projeleri arasında yer alıyor. Cook'un, Apple ekibine gönderdiği bir e-postada, Fatih Projesi'ni büyük planları arasında saydığı belirtilmişti. Türkiye'de okullardaki kara tahtaları ve ders kitaplarını dijital ortama taşımayı hedefleyen bu proje, uluslararası çerçevedeki gördüğü ilgi ile de dikkat çekiyor. Gül'ün, bugün görüşeceği konuklarına, proje konusunda karar verici olarak hükümeti ve yürürlükteki sistemi adres göstereceği konuşuluyor. Gül, bugün saat 11.00'de, Apple CEO'su Tim Cook ve Beraberindeki Heyeti kabul edecek. Saat 12:00'de Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Richard Moore, Gül'e güven mektubunu sunacak. Gül, saat 15:00'te ise Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Heyeti'ni kabul edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...