Tgrt Haber
28 Şubat 2023 15:16 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 15:42

Artık anılarınız gözünüzün önünde olabilecek! ABD'li teknoloji şirketinden ilginç girişim

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bir teknoloji şirketi, sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde insanların anılarını canlandırmayı ve o anları yeniden yaşatmayı hedefliyor.

abd,sanal gerçeklik,teknoloji

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan teknoloji şirketi oldukça ilginç bir adım atarak, insanların anılarını canlandırmayı hedefliyor. Wist Labs adlı teknoloji girişimi şirketi,  "Immersive Memories" (Sürükleyici Anılar) adını verdiği bir uygulama geliştirdi. Kullanıcılar, akıllı telefonlarıyla kaydettiği videoları bu uygulamaya yüklüyor ve 3 boyutlu hale geliyor. Bu sayede videodaki özneler, hologramlara dönüşüyor ve anı, sanal gerçeklik gözlüğüyle izlenebiliyor. 

Şirketin kurucu ortağı Andrew McHugh, eşi ve bebeğiyle bir anısını sanal gerçeklik gözlükleriyle yeniden canlandırdı. Bu olayın videosunu kaydeden McHugh, görüntüleri şirketin Twitter hesabından paylaştı. Gönderiyi 900 binden fazla kişi görüntüledi.

Artık anılarınız gözünüzün önünde olabilecek! ABD'li teknoloji şirketinden ilginç girişim

Konuya ilişkin açıklamada bulunan McHugh, "Bazen anılarımızı fotoğraf veya videolarla yakalamaya çalışırız. Fotoğraflara ve videolara bakmak harika ama onlar, size tekrar oradaymışsınız gibi hissettirmez.'' dedi.

''DİSTOPİK BİR DİZİ GİBİ''

McHugh'un paylaşımının ardından video kısa sürede yayıldı, sosyal medya kullanıcıları, bu anları Netflix'in distopik dizisi Black Mirror'ın bir bölümüne benzetti. Dizinin benzetilen bölümünde "The Entire History of You" (Tüm Hikayen) adlı bölümde insanlar, akıllı lensler aracılığıyla yaşadıkları tüm olayları kaydedebiliyor ve bunları daha sonra açıp izleyebiliyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...