Tgrt Haber
01 Şubat 2022 16:33 - Güncelleme : 01 Şubat 2022 23:33

ASELSAN’ın yeni silahı Göker göreve hazır

ASELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı hava ve kara savunması için geliştirdiği Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi TSK’nın gücüne güç katacak. Silahın gösterim atışları, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Alanı'nda tamamlandı.

ASELSAN’ın yeni silahı Göker göreve hazır
ASELSAN,Silah,Savunma Sanayii

ASELSAN, bünyesinde geliştirdiği yerli ve milli silah sistemleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Envantere girecek olan silah sistemleri TSK'nın gücüne güç katacak.  Güvenlik güçlerinin talepleri  doğrultusunda mevcut silah sistemlerine yenilikler ekleniyor.

GÖKER'İN ATIŞLARI TAMAMLANDI

ASELSAN, bir süredir üzerinde çalıştığı Göker ile atış testleri gerçekleştirdi. ASELSAN öz kaynaklarıyla yürütülen Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi'nin işletme testleri ve kabiliyet gösterim atışları, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Alanı'nda tamamlandı.

ASELSAN’ın yeni silahı Göker göreve hazır
ASELSAN öz kaynaklarıyla yürütülen Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi'nin işletme testleri ve kabiliyet gösterim atışları, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Alanı'nda tamamlandı.

GÖREVE HAZIR

Mini/mikro insansız hava aracı (İHA) sınıfında yer alan oldukça küçük ve zorlu hedefleri beklenenin çok üzerinde menzillerde imha etmeyi başaran Göker, aynı zamanda kara hedeflerine karşı da oldukça uzun menzillere kadar etkin. kanıtladı.

Yapılan testlerin başarılı olması, artık Göker sisteminin göreve hazır olduğu anlamına geliyor. Göker sistemi, sabit tesis ve sınır bölgelerinde konuşlanmak üzere, güncel çok alçak irtifa hava ve kara savunma ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.

MENZİLİ 4 KİLOMETRENİN ÜSTÜNDE

Sistem, "ATOM 35 milimetre Parçacıklı Mühimmat"ın güç çarpanı olarak kullanımıyla mini/mikro İHA, maket uçak, helikopter gibi hava hedeflerine karşı 4 kilometrenin üzerinde menzilde etkinlik sağlayacak. Kara hedeflerine karşı ise 5 kilometrenin üzerinde menzilde caydırıcılık sağlayacak sistem, geniş yükseliş ekseni kapsamasıyla özellikle dağlık alanlarda düşük alçalış açılarına atış imkanı verecek. Sistem, bu sayede hem kara hem de hava hedeflerine karşı yüksek başarımla sahada kullanım alanı sunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...