Tgrt Haber
13 Eylül 2021 12:05

Astronotlar uzay yürüyüşünü başarıyla gerçekleştirdi

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2 astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dışına çıktığını ve uzay yürüyüşünü başarıyla tamamladığını duyurdu.

Astronotlar uzay yürüyüşünü başarıyla gerçekleştirdi
nasa,uzay,astronot

NASA, 2 astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) dışına çıkarak uzay yürüyüşlerini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'ndan (JAXA) Astronot Akihiko Hoshide ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Thomas Pesquet'in istasyona takılacak güneş panellerinin montaj çalışmalarını gerçekleştirmek üzere çıktığı görevin 6 saat 54 dakika sürdüğü bildirildi.

244. uzay yürüyüşünde ISS'in montaj ve bakımı yapıldı. Astronot Hoshide 4., Pesquet ise 6. uzay yürüyüşünü yaptı.

Astronotlar uzay yürüyüşünü başarıyla gerçekleştirdi

Geçtiğimiz ay ABD'li Astronot Mark Vande Hei ve Japon meslektaşı Akihiko Hoshide'nin gerçekleştirmesi beklenen uzay yürüyüşü göreve 24 saatten az bir süre kala alınan sürpriz kararla ileri bir tarihe ertelenmişti. Kararın nedeninin Hei'nin yaşadığı küçük çaplı bir sağlık problemi olduğu belirtilmişti. Uzay yürüyüşünün Space X'in kargo uçuşu ve Rus astronotların Eylül ayındaki uzay yürüyüşlerinden sonra gerçekleşeceği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...