Tgrt Haber
01 Ocak 2022 13:52

Asus resmen duyurdu: Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor

Tayvan merkezli teknoloji devi Asus, bilgisayarları ve akıllı telefonlarının yanı sıra geliştirdiği tabletler de ön plana çıkıyor. Şirket, CES 2022’de (Tüketici Elektroniği Fuarı) “dünyanın en güçlü oyun tableti”ni sunacağını açıkladı.

Asus resmen duyurdu: Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor
teknoloji,oyun tableti,tablet modelleri,tablet fiyatları,asus,asus rog serisi,asus oyun tableti,asus rog flow,asus rog flow z13

Teknoloji devi Asus, son günlerde iddialı açıklaması ile anılıyor. Çünkü şirket tarafından

paylaşılan gönderide, Z13 oyun tabletinin şimdiye kadar ki en güçlü oyun tableti olduğu iddia edildi. 

Paylaşımlara bakıldığında Asus, yeni tableti Windows 11 ile sunacak. Ayrıca yüksek performanslı 2'si 1 arada dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar modeli Microsoft Surface Pro8 ile de oldukça benzer özellikler taşıyacak. Cihaz, hem dizüstü hem de tablet olarak kullanılabilecek. 

ASUS OYUN TABLETİ GÖRÜNDÜ

Teknoloji devinin oyun cihazları serisi ROG’a ASUS ROG Flow Z13 ismiyle bir oyun tableti eklenecek. Üstelik Asus, bu tabletin “dünyanın en güçlü oyun tableti” olduğunu iddia ediyor.

Asus resmen duyurdu: Dünyanın en güçlü oyun tableti geliyor

Asus ROG Flow Z13 oyun tabletinin tasarımı henüz ortaya çıkmadı. Ancak sızıntı kaynakları bazı teknik özelliklerine ulaşmayı başardı. Cihazın en dikkat çeken özelliği, klavyesinin ekrandan ayrı olması. 

Harici GPU desteğine sahip oyun tableti ile Asus, oyuncuların grafik kartından daha yüksek performans elde etmek için dizüstü bilgisayara harici bir GPU bağlamasına da imkan verecek. Ayrıca cihaz, AMD’nin Ryzen 6000 serisi APU’su ile çalışacak. Bu arada, tabletin son derece ince (13 inçlik) olması bekleniyor. 

Asus, ROG Flow Z13 oyun tabletini 4 Ocak 2022’de tanıtacak. Bu arada tablet, oyunun yanı sıra kalemle çizim yapmak için de tercih edilebilecek. Çünkü bir kalem ile birlikte gelecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...