Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Temmuz 2022 16:41 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 16:58

ATAK Helikopteri yeni donanımlarla güç depoladı! MSB 'ilk kez' diyerek duyurdu: Envantere girdi

Türkiye'nin üretimine hız verdiği havadaki göz bebeği ATAK Helikopteri TSK envanterine girdi. Milli Savunma Bakanlığı, ''Envantere giren helikopterimiz, Milli IFF Mod-5 Dost/Düşman Tanıma/Tanıtma Sistemi ve 6 sensörlü Füze İkaz Sistemi ile teçhiz edilmiş ilk ATAK helikopteri olma özelliğini taşıyor" dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
ATAK Helikopteri üretimini sürdürürken yeni özellikleriyle de dikkat çekiyor...
ATAK Helikopteri
ATAK Helikopteri üretimini sürdürürken yeni özellikleriyle de dikkat çekiyor...

Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesi hız kazandı ve savunma sanayi alanında üretilen projelere teknik anlamda farklı modeller kazandırıldı. Türkiye’nin havada büyük gücü olan T-129 ATAK Helikopteri için Türk mühendisler kritik çalışmalara imza attı.

Yıllar önce Rusya, ABD gibi ülkelerle masada çeşitli ihalelere giren ve son dönemlerde envantere kazandırılmak için artık üretimine hız verilen ATAK Helikopteriyle ilgili dikkat çeken paylaşım yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Milli IFF Mod-5 Dost/Düşman Tanıma/Tanıtma Sistemi ve 6 sensörlü Füze İkaz Sistemi ile teçhiz edilmiş ilk ATAK helikopterinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdiğini açıkladı.

İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Milli Savunma Bakanlığına ait sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, "Faz-2 konfigürasyona sahip bir T-129 ATAK helikopteri daha Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterine alındı. Böylece 57’nci ATAK helikopterimiz de envantere girmiş oldu. Envantere giren helikopterimiz, Milli IFF Mod-5 Dost/Düşman Tanıma/Tanıtma Sistemi ve 6 sensörlü Füze İkaz Sistemi ile teçhiz edilmiş ilk ATAK helikopteri olma özelliğini taşıyor" ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1550080738166554625

ATAK HELİKOPTERİNİN ÖZELLİKLERİ

Esnek ve uyarlanabilir silah konfigürasyonu

AVCI kaska entegre kumanda sistemi

Üstün hareket kabiliyeti

Modern elektronik harp sistemleri

500 tane 2 mm top mühimmatı

76 tane güdümsüz roket

8 tane UMTAS / LUMTAS Anti-Tank füzesi

19 tane CİRİT lazer güdümlü füze

8 tane STINGER hava - hava füzesi

Kaynak: TGRT Haber, Türkiye
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...