Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2021 16:11

Ay'a insan taşıyacak ilk roket artık hazır

NASA , on yıl boyunca Ay'a insan taşıyacak Uzay Fırlatma Sistemi roketlerinin ilkini tamamladı.

Ay'a insan taşıyacak ilk roket artık hazır
nasa,uzay,Uzay Fırlatma Sistemi

Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde hazırlanan ilk iki küçük roket arasındaki 65m (212ft) uzunluğundaki çekirdeğin indirilmesi de tamamlandı. Önümüzdeki on yıl boyunca Ay'a insan taşıyacak roketin üç temel unsuru ilk kez bir araye getirildi. NASA, Uzay Fırlatma Sistemi'nin ilk uçuşunu bu yıl yapmayı planlıyor. Fakat ilk uçuşta insan yer almayacak. Mühendisler, insanlı uçuşları yapmadan önce hem roketlerin yapımını hem de uzay gemisinin yapımını adım adım ilerletmek istiyor.

Ay'a insan taşıyacak ilk roket artık hazır

Roket, katı roket güçlendiriciler ile çevrili, itici tankları ve dört güçlü motoru barındıran dev bir çekirdeğe sahip. Ayrıca uçuşun ilk iki dakikasında yerden kalkmak için itme kuvvetinin çoğunu da sağlıyor. BBC News'in haberine göre, Kennedy Uzay Merkezi'ndeki ekipler, önce çekirdek aşamayı kaldırıp yatay konumdan dikey konuma getirmek ve ardından mobil fırlatıcı adı verilen bir yapı üzerinde SRB'ler arasına indirmek için bir ağır kaldırma vinci kullandı.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...