Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2021 14:22

Sanal gerçekçilik elçiliğinin ilk açılacağı ülke Barbados

Karayip Adaları ülkesi Barbados, sanal gerçeklik elçiliği açan ilk ülke olacak. Büyükelçilik, Metaverse'te açılacak.

Sanal gerçekçilik elçiliğinin ilk açılacağı ülke Barbados
barbados,,sanal gerçekçilik,,elçilik,

Ada ülkelerinden olan Barbados, sanal gerçekliğe dayanan ve geleceğin sosyal medyası olarak tanımanan Metaverse'te büyükelçilik açan ilk ülke olmaya hazırlanıyor.  Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı, Metaverse elçiliğinin kurulması için 3 boyutlu sanal gerçeklik platformu Decentraland ile sözleşme imzalandığını duyurdu. Decentraland’den dün yapılan açıklamada, Barbados'un dünyada sanal gerçeklik elçiliği açan ilk ülke olmak üzere imzaladığı anlaşma şu sözlerle doğrulandı:

“Bugün dünyanın ilk Metaverse Büyükelçiliğini kuran Barbados yönetimini Decentraland'a davet etmekten gurur duyuyoruz.''

Metaverse'te açılacak büyükelçilik binasının farklı projelere, arazinin belirlenmesine ve satın alınmasına, sanal elçilik ve konsoloslukların mimarisinin oluşturulmasına ve e-vize gibi hizmetler sağlanmasına hizmet etmesi bekleniyor.

Sanal gerçekçilik elçiliğinin ilk açılacağı ülke Barbados

OCAK AYINDA AÇILACAK

Barbados’un sanal gerçeklik elçiliğinin önümüzdeki ocak ayında açılması beklenirken, Barbadoslu yetkililerin, dijital egemen arazi kurmak için birden fazla Metaverse şirketiyle birlikte çalışmayı planladığı da aktarıldı. Barbadoslu yetkililerin, Somnium Space ve SuperWorld gibi diğer sanal gerçeklik platformlarıyla da anlaşmalar imzaladığı bildirildi.
Öte yandan, Barbados hükümeti, ağustos ayında onay verilen projeyi “önemli bir diplomatik fırsat” olarak nitelendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...