Tgrt Haber
08 Ağustos 2022 17:00 - Güncelleme : 08 Ağustos 2022 17:11

Ukraynalı yetkililer açıkladı: Baykar, Ukrayna'da fabrika kuruyor!

Bayraktar TB2 ve AKINCI'nın geliştirici şirketi Baykar'ın, Ukrayna'da fabrika kuracağı ortaya çıktı. Yabancı basında gündeme gelen bu bilgi, Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar tarafından da onaylandı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Odessa Journal, meduza
Ukraynalı yetkililer açıkladı: Baykar, Ukrayna'da fabrika kuruyor!
ukrayna,baykar

Son dakika gelen habere göre Bayraktar TB2 ve AKINCI İHA'nın geliştiricisi Baykar Teknoloji, Ukrayna'da fabrika kuracak. Konuya ilişkin Selçuk Bayraktar ve Baykar şirketinden henüz açıklama gelmez iken, bu iddialar Ukrayna'nınTürkiye Büyükelçisi Vasily Bodnar tarafından onaylandı.

RBC-Ukrayna'ya röportaj veren Büyükelçi Vasily Bodnar, bir hafta önce her iki hükümetin anlaşmaya vardığını ve Baykar'ın Ukrayna'da fabrika kuracağını açıkladı. 

BAYKAR, UKRAYNA'DA FABRİKA KURUYOR

Bodnar, açıklamalarında; “Tesis kurulacak. Sadece bir hafta önce hükümet ikili bir anlaşmayı onayladı ve santralin inşasına ilişkin bir anlaşma olan onay için meclise gönderdi” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı yetkililer açıkladı: Baykar, Ukrayna'da fabrika kuruyor!

Büyükelçiye göre Baykar, Ukrayna'da hazırlıklarına daha önceden başladı. Şirketin Ukrayna'da arazi aldığı, hatta tesisin projesine kadar geliştirdiğini bildirdi.

Öte yandan Baykar'ın üretim yapacağı Ukrayna'da, modellerin önemli bir kısmında ev sahibi ülkeye ait bileşenler kullanılacağı da kaydedildi. Yüksek teknolojiere sahip olduklarını belirten Bodnar, motordan yedek parçaya kadar pek çok bileşende destek verebileceklerinin altını çizdi. Son olarak Büyükelçi, Türkiye ile aralarının iyi olduğunu da belirterek Türkiye ile itici gücü olduğunu vurguladı.

Kaynak: Odessa Journal, meduza
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...