Tgrt Haber
29 Ağustos 2021 19:22

Bayraktar AKINCI TİHA tarihi uçuşunu gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen törende Bayraktar Akıncı TİHA, TSK'ya teslim edildi. Teslim töreninin ardından AKINCI TİHA gökyüzünde test uçuşunu gerçekleştirdi.

Bayraktar AKINCI TİHA tarihi uçuşunu gerçekleştirdi
AKINCI,TİHA,Bayraktar,Cumhurbaşkanı Erdoğan,TSK

Türk savunma sanayisinin güvenlik güçlerinin envanterine kazandırdığı insansız hava araçlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Bayraktar Akıncı TİHA, Tekirdağ Çorlu'da Başkan Erdoğan'ın da katılımlarıyla TSK envanterine teslim edildi. TSK envanterine teslim edilen Akıncı TİHA ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdi.

"EN İYİSİNİ BİZ YAPARIZ"

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), BAYKAR Milli S/İHA Sistemleri Üretim ve Ar-Ge Tesisleri'nde geliştirilen ve Türkiye'nin en gelişmiş özelliklere sahip bir insansız hava aracıdır. Türkiye, Bayraktar Akıncı'nın uçuşuyla birlikte bu sınıfta insansız hava aracına sahip dünyadaki 3 ülkeden biri oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu'da Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Akıncı TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur. Bu başarının arkasında 'en iyisini biz yaparız' diyen adanmış yürekler var.  10 yıl önce bize bu araçları satmayanlar şimdi sahada oyunu değşitiren Türk İHA'larını konuşuyor" ifadelerini kullandı.

AKINCI TİHA'NIN TÜM ÖZELLİKLERİ

40,000 Feet Uçuş İrtifası

24 Saat Havada Kalış Süresi

Çift Yedekli SATCOM + Çift Yedekli LOS

Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)

Yer Sistemlerine Bağımlı Olmaksızın Tam Otomatik İniş ve Kalkış Özelliği

GPS Bağımlılığı Olmaksızın Dahili Sensör Füzyonu İle Seyrüsefer Özelliği

Tam Otomatik Seyir ve Rota Takibi Özelliği

Seyir - Maksimum Hız 130 - 195 Knots

Operasyonel - Maksimum İrtifa 30.000 feet - 40,000 feet

Faydalı Yük Kapasitesi 1.350 kg.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...