Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2022 13:10 - Güncelleme : 31 May 2022 13:18

Bayraktar TB2 Pakistan Hava Sahasında: Uydu Görüntüleri Yayınlandı

Türk savunma sanayinin gururu Bayraktar TB2, bu kez de Pakistan Hava Kuvvetleri’ne ait bir üste görüntülendi. Söz konusu görüntü, yabancı basında ortaya çıktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Times Now
Bayraktar TB2 Pakistan Hava Sahasında: Uydu Görüntüleri Yayınlandı
bayraktar,tb2

Türkiye’nin savunma sanayindeki kahramanı Bayraktar TB2, Pakistan Hava Kuvvetleri’ne ait bir üste görüntülendi. Uydu görüntüsünde ortaya çıkan TB2, yabancı uyruklu bir Twitter kullanıcısı Damien Symon tarafından paylaşıldı.

İHA, SİHA ve savunma sanayideki pek çok gelişmeyi aktaran kullanıcı, Bayraktar’ın Pakistan üssündeki görüntüsünü paylaşarak Murid’de bulunduğunu aktardı.
 
TB2 PAKİSTAN HAVA SAHASINDA

Damien Symon tarafından paylaşılan uydu görüntülerinde,  Pakistan Hava Kuvvetleri’ne ait üste Bayraktar TB2 SİHA görüntüleniyor. Bu, aynı zamanda hava üssünde TB2’nin yer kontrol istasyonunun olduğunu da ortaya koyuyor.

Bayraktar TB2, açık kaynak istihbaratlarına göre Pakistan Hava Kuvvetleri’nin Murid üssünde bulunuyor. Amritsar’a 243, Srinagar’a ise  228 kilometre mesafedeki bu üs, Pencap’ın Chakwal bölgesinde yer alıyor. Peki TB2 neden buraya konuşlandırıldı? Yabancı basına göre TB2 SİHA, Murid üssünden kalkış yapması halinde Hindistan sınırındaki operasyonlarda görev icra edecek. 

PAKISTAN’DAN AKINCI-TB2 PAYLAŞIMI

J-10C savaş uçaklarının hizmete kabülüne ilişkin video paylaşan Pakistan Hava Kuvvetleri, söz konusu videoda TB 2 S/İHA ve AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracına yer verdi. Askeri anlamda güçlendiklerini gösteren Pakistan, aynı videoda gelişimi devam eden JF-17 Thunder ile yakında teslim edilmesi beklenen HQ-9B Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemi de görüntülendi.

Bayraktar TB2 Pakistan Hava Sahasında: Uydu Görüntüleri Yayınlandı

Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından yapılan paylaşım, AKINCI TİHA için ihracat sözleşmesi imzalanan 2 ülkeden birinin Pakistan olabileceğini gösteriyor. Pakistan Hava Kuvvetleri’nin AKINCI TİHA ile birlikte uzun süredir ilgi gösterdiği Bayraktar TB2 SİHA sistemlerini de bünyesine katacağı değerlendiriliyor.

Kaynak: Times Now
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...