Tgrt Haber
11 May 2022 11:06 - Güncelleme : 11 May 2022 11:27

Bayraktar TB2'nin Adını NYT Koydu: Savaşın Doğasını Değiştiren Türk

Türkiye'nin güçlü İHA'sı Bayraktar TB2, dünya basınına konu olmaya devam ediyor. Son olarak The New Yorker, TB2 için övgü dolu bir manşet attı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The New Yorker
Bayraktar TB2'nin Adını NYT Koydu: Savaşın Doğasını Değiştiren Türk

Türkiye'nin savunma sanayideki gözü  Bayraktar TB2, dünya basınına konu olmaya devam ediyor. Pek çok ülkede üzerine çeşitli analizler yapılan TB2, Ukrayna savaşından sonra çok daha popüler hale geldi. Baykar Teknoloji şirketi tarafından geliştirilen İHA, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı direnişinin ikonik simgesi haline geldi.

Dünyaca ünlü dergilere manşet olan TB2, bu kez de ABD'li 'The New Yorker' dergisinde yer aldı. ABD'nin ünlü dergisi, mimarı Selçuk Bayraktar olan TB2'yi 'Savaşın Doğasını DeğiştirenTürk İHA'sı' başlığıyla ele aldı.

EN AZ 13 ÜLKEYE SATILDI

The New Yorker, Bayraktar TB2 ile ilgili pek çok konuyu ele aldı. Güçlü özelliklerinden, yok ettiği düşmanlara kadar önemli bilgileri aktaran dergi, İHA'nın kaç ülkeye satıldığını da kalemine aldı.

Bayraktar TB2'nin Adını NYT Koydu: Savaşın Doğasını Değiştiren Türk

ABD'li dergi, TB2'nin 2016 Nisan ayında ilk başarısından bahsetti. O zamandan beri 13 ülkeye satıldığı belirtilen İHA'nın, 2020 yılında ise Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşta önemli bir rol oynadığını kaydetti. Zira o dönem Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev, TB2'ler sayesinde savunma sistemlerinde oldukça güç kazanmıştı.

Bayraktar TB2'nin Adını NYT Koydu: Savaşın Doğasını Değiştiren Türk

30-40 YILDA BİR OLUR

Bayraktar TB2'nin gizemli olduğunu belirten ABD basını, sekiz yüzden fazla füze saldırısı gerçekleştirildiği ve yerli İHA'nın bir insansız hava aracına göre çok farklı olduğunu kaydetti. The New Yorker yazarı, TB2'nin hassas mühimmat taşıdığını ve hedefi tek atışa vurabildiğinin de altını çizdi. Ayrıca Bayraktar'ın mucizevi olduğuna değinen yazar, 'Bu,muhtemelen her otuz ya da kırk yılda bir olur' ifadeleriyle övgülerde bulundu.

SELÇUK BAYRAKTAR'A ELON MUSK BENZETMESİ

The New Yorker yazarı, TB2'nin mimarı Selçuk Bayraktar için övgü dolu açıklamalarda bulundu. Sosyal medya ve basında popülerlik yakalayan Bayraktar'ın; Twitter'da 2 milyon takipçisi olduğu belirtilirken, gençlere ise ilham verdiği ifade edildi. Selçuk Bayraktar'a yabancı basında 'Elon Musk' benzetmesi yapıldı. 

Kaynak: The New Yorker
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...