Tgrt Haber
21 Haziran 2022 16:56 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 16:59

Dünya genelinde bazı internet sitelerine erişim sorunu yaşanıyor: Cloudflare çöktü mü? Kesintinin sebebi ne?

Dünya genelinde küresel internet kesintisinden kaynaklı bazı internet sitelerine erişim sorunu yaşanıyor. Sebebin, içerik dağıtım ağı Cloudflare’dan kaynaklandığı bildirildi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Cloudflare
Dünya genelinde bazı internet sitelerine erişim sorunu yaşanıyor: Cloudflare çöktü mü? Kesintinin sebebi ne?
internet,teknoloji

Son birkaç saattir dünyaca ünlü internet sitelerinde erişim sorunu yaşanıyor. Erken saatlerde Discord’a erişim sorunu yaşandığı bildirilirken, daha sonra buna birkaç web sitesi daha eklendi. Peki erişim sorunu neyden kaynaklanıyor? İşte tüm ayrıntılar…

Küresel internet kesintisinden kaynaklandığı belirtilen erişim sorunun, Cloudflare’dan kaynaklandığı söylendi. İçerik dağıtım ağı Cloudflare’dan kaynaklanan hata, küresel olarak pek çok siteye erişimin de önüne geçti.

CLOUDFLARE ÇÖKTÜ

İçerik dağıtım ağı Cloudflare çöktü. Bu nedenle dünya genelinde birçok internet sitesinde erişim sorunu yaşandı. Birçok internet sitesi, büyük internet kesintisinden dolayı stabil çalışmayı durdurdu. Söz konusu sorunun, web'in çoğuna güç sağlayan bir internet altyapı sağlayıcısıCloudflare'deki aksaklıkların sonucu olduğu ortaya çıktı.

Dünya genelinde bazı internet sitelerine erişim sorunu yaşanıyor: Cloudflare çöktü mü? Kesintinin sebebi ne?

Pek çok site, bilgilerini ve medyalarını kullanıcılara sunmak için şirketin alt yapı araçlarına güveniyor, bu da Cloudflare'deki sorunların hızla, diğer siteleri etkilediği anlamına geliyor. Bu siteleri ziyaret edeler, normal sayfalar yerine hata mesajlarıyla karşı karşıya kaldı.

Şirket, internet sitesinde "Etkilenen bölgelerdeki Cloudflare sitelerine ulaşmaya çalışan kullanıcılar 500sistem hatası gözlemleyecek" ifadelerini kullandı. Şu anda halen bazı sitelere erişim sorunları yaşanırken, Cloudflare ise sorunun kaynağını bulduğunu bildirdi. Çözüm uygulandığında şirket tarafından bir açıklama daha yapılması bekleniyor.

Kaynak: Cloudflare
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...