Tgrt Haber
20 May 2021 14:12

Bir Çinli daha Türkiye'de üretime başladı

Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo'dan sonra akıllı telefon üreten bir firma daha Türkiye'de üretime başladı. İstanbul'un Pendik ilçesinde üterim yapacak olan Çinli Tecno Mobile firması ilk etapta 200'den fazla kişiyi istihdam edecek.

Bir Çinli daha Türkiye'de üretime başladı
Tecno Mobile,,çin,,türkiye,,üretim,,akıllı telefon,

Son dönemde teknoloji devlerinin yatırım durağı haline gelen Türkiye'de bir firma daha fabrika açtı. Daha önce Samsung, Xiaomi, Oppo ve Vivo firmaları Türkiye'de üretim yapmaya başlamıştı. Son olarak Çinli Tecno Mobile firması da üretim için Türkiye'yi seçti.

İstanbul'un Pendik ilçesinde üretime başlayan Tecno Mobile, nisan ayında eleman almaya başlamıştı. Şirket İlk etapta 200'den fazla kişiyi istihdam edecek. Personellerin işe alım sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisi ile çalışan firma; kadrosuna mühendis, operasyon ve idari kadrolara eleman aldı.

25 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Tecno Maobile, Türkiye'de dağıtıcı olarak anlaşmaya vardığı Arena Bilgisayar firmasının Pendik'teki tesislerinde üretim yapacak. Konuyla ilgili Ocak ayında duyuru yapan Çinli firma, Türkiye'de 25 milyon dolarlık yatırımla akıllı telefon üreteceğini bildirmişti.

 

 

İLK YERLİ MODELİN TANITIMI YARIN YAPILACAK

Personel alımı işini tamamlayan firma üretime geçti. Üretilen ilk yerli modeller Camon 12 Air ve Spark'ın tanıtımı cuma günü yapılacak.

AFRİKA KITASININ 1 NUMARASI

Türkiye pazarına korona virüs salgınının başlarında adım atan Tecno Mobile, Afrika kıtasında en çok satılan akıllı telefon markası olmayı başardı. Dünya sıralamasında da ilk 10'da yer alan Tecno Mobile, Türkiye'ye Camon 12 Air ve Spark 4 Lite modelleriyle giriş yapmıştı. Sonraki süreçte Spark 6, Camon 16 Premier, Pova ve Phantom modelleri tanıtılmıştı.

 

Firma, İngiltere Premier Lig şampiyonu Manchester City'nin de resmi tablet ve telefon ortağı konumunda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...