Tgrt Haber
27 Mart 2014 19:17

Brezilya'da internette yeni düzenleme

Brezilya'da internete eşit erişim sağlamayı amaçlayan yasa tasarısı parlamentonun alt kanadından geçti.

Brezilya'da internette yeni düzenleme
eşit erişim,internette yeni düzenleme,brezilya

Brezilya'da internet kullanıcıların mahremiyetini korumayı ve internete eşit erişim sağlamayı amaçlayan yeni yasa tasarısı, beş aylık beklemenin ve tartışmaların ardından parlamentonun alt kanadından geçti. Brezilya'da internet için yeni düzenlemeye ilişkin tartışmalar, geçen yıl ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelerde, "Devlet Başkanı Dilma Rousseff dahil, Brezilyalıların izlemeye alındığı" iddialarının yer almasının ardından başlamıştı. Tasarıda öngörülenler arasında, Google ve Facebook gibi yabancı şirketlerin, Brezilya dışında sakladığı verilerin de Brezilya yasalarına tabi tutulması ve şirketlerin farklı içeriklere fazla ücretlendirme yapmasının engellenmesi yer alıyor.
Devlet Başkanı Rousseff, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, tasarının parlamentonun alt kanadından geçmesini memnuniyetle karşıladığını ve bunu ifade özgürlüğü, kişisel mahremiyet ve insan haklarına saygı çerçevesinde değerlendirdiğini bildirdi. Parlamentonun üst kanadına gönderilen yasa tasarısı, senatörlerin engeline takılmazsa son onay için devlet başkanına sunulacak.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...